هویت بومی هفتکل با ثبت دو میراث فرهنگی در سطح ملی ماندگار شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان از ثبت دو اثر ناملموس این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

هویت بومی هفتکل با ثبت دو میراث فرهنگی در سطح ملی ماندگار شد

به گزارش کاویان گلد خوزستان، محمد جوروند، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان اعلام کرد: با دعوت صورت‌گرفته از ادارات کل کشور برای شرکت در نشست شورای ملی ثبت میراث ناملموس به میزبانی استان بوشهر در اردیبهشت ۱۴۰۴ و همزمان با روز ملی خلیج فارس، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با دو پرونده از شهرستان هفتکل در این نشست حضور یافت.

جوروند افزود: دو پرونده پیشنهادی شامل «مهارت ساخت عروسک عربی دیومی (عروسک بومی روستای رغیوه)» و «مهارت پخت و تهیه رب رمیلک» پس از ارائه و دفاع در نشست تخصصی شورای ملی ثبت کشور، موفق به ثبت در فهرست ملی میراث ناملموس شدند.

وی درباره آثار ثبت‌شده توضیح داد: عروسک دیومی متعلق به قوم سلامات در روستای رغیوه هفتکل است که با استفاده از قطعات دورریز پارچه‌های پشمی رنگی و چوب‌های خشک به شکل صلیب ساخته می‌شود. این عروسک در دو نوع پوشش دخترانه (بلند تا مچ پا) و پسرانه (بلوز و شلوار تا زیر زانو) تهیه می‌شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان درباره رب رمیلک نیز گفت: رمیلک گیاهی خودرو و درخت‌مانند از خانواده کنار (سدر) است که در جنوب رشته‌کوه زاگرس می‌روید. میوه آن شبیه میوه کنار اما کوچک‌تر و با طعمی ملس است. طی فرآیند سنتی، گوشت میوه از هسته جدا و به مایه‌ای خمیری تبدیل می‌شود که پس از صاف کردن، از آن برای تهیه غذای محلی «قلیه رمیلک» و همچنین به عنوان چاشنی خورشت‌هایی چون قیمه و سبزی استفاده می‌شود.

جوروند در پایان خاطرنشان کرد: این پرونده‌ها با انجام تحقیقات میدانی و مستندنگاری تکمیل و به شورای ثبت کشور ارسال شدند و در نشست مذکور مورد بررسی و تصویب قرار گرفتند.

46

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *