رئیس گروه کنترل و تضمین کیفیت کیفی آزمایشگاههای سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: عمده اشکال دارویی با ظاهر زیبا که در اختیار بیماران به قصد کاهش وزن قرار میگیرند حاوی متآمفتامین (شیشه) هستند.
به گزارش خبرآنلاین ،مریم اخگری درباره پروندههای ارجاعی به سازمان پزشکی قانونی کشور در رابطه با مسمومیتها گفت: مواردی که در خصوص مسمومیتها به سازمان پزشکی قانونی ارجاع میشود، در آزمایشگاههای این سازمان بررسی میشود. موارد مسمومیت در رابطه با استفاده افراد از انواع داروها، سوء مصرف مواد، الکلهای تقلبی و داروهای تقلبی است که منجر به مسمومیت و فوت مصرفکننده میشود که برای تعیین علت فوت در هر یک از موارد، پروندهای تشکیل میشود.
ایسنا در خبری نوشت:وی ادامه داد: مسمومیت با مشروبات الکلی تقلبی که عمدتا حاوی متانول هستند، در برخی از مقاطع زمانی اتفاق میافتد. بزرگترین حادثه مسمومیت جمعی بر اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی حاوی متانول در کشور همزمان با شیوع ویروس کرونا در برخی استانها مشاهده شد. از اسفنده ماه ۱۳۹۸ بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هموطنان ما به علت مسمومیت حاد بر اثر متانول به بیمارستانها و مراکز درمانی در کشور مراجعه کردند. در نتیجه مصرف متانول، کوری یا مرگ برای هموطنان ما اتفاق افتاد.
اخگری با بیان اینکه بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور موارد متعدد از مرگ بر اساس شواهد و مستندات بالینی و آزمایشگاهی در اثر مسمومیت با متانول در کشور گزارش شده است، گفت: تمامی متوفیات پس از ارجاع به سازمان پزشکی قانونی کشور بررسی شده و برای تعیین علت فوت انواع الکلها، داروها، سموم و مواد مخدر و محرک در نمونههای اخذ شده مورد بررسی قرار میگیرند. آزمایشگاههای سمشناسی قانونی در ۳۱ استان کشور مجهز به دستگاههای پیشرفته بوده و مسئولیت بررسی و آنالیز نمونهها را به عهده دارند. در واقع مشروبات الکلی تقلبی از غیرتقلبی قابل تشخیص نیستند و با دیدن، بوییدن و آتش زدن نمیتوانیم آنها را از هم تشخیص دهیم و تنها راه شناسایی انواع الکلها بررسی به روشهای دستگاهی آزمایشگاهی است.