اخیرا اخباری در فضای مجازی پخش شده مبنی بر اینکه از مغازههایی که لبنیات محلی دارند و با هاردنر،بستنی درست میکنند، بستنی نخرید.
پونه شیرازی:پخشکنندگان این اخبار در تایید این هشدار میگویند هاردنرها در صنایع پلیمری، رزینها، رنگها و کامپوزیت، قالبسازی کفش، تولیدچسبها، ساخت سنگها، کفپوشها و همچنین پوشش مخازن مورد استفاده قرار میگیرند و بشدت سرطان زا هستند.
اما دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در این باره با تاکید بر اینکه هاردنری که در صنعت بستنی استفاده میشود بر خلاف این ادعا خطرناک نیست، میگوید:هاردنرها به موادی اتلاق میشوند که برای قوام بخشیدن و سفتکردن ماده اولیه بکار میرود و در صنایع غذایی کاربرد دارند.
وی در توضیح اخبار هشداردهنده مبنی بر عدم مصرف بستنیهای درست شده با هاردنرها میافزاید: هاردنرها مشابه مایه پنیر، مایه خمیر و مایه ماکارونی داریم که ترکیبشان با هم یکسان نیست. هاردنری که در تولید بستنی ایتفاده میشود ترکیبی از شیرخشک، شکر، ژلاتین و افزودنیهای خوراکی است و بطور کامل با هاردنری که در صنایع دیگر استفاده میشود تفاوت دارد.
وی تاکید میکند: پس گرچه خوردن بستنیها بدلیل داشتن شکر و کالری بالا میتواند زیانهایی را برای سلامتی ما داشته باشد.اما هاردنر استفاده شده در تولید بستنی با مادهای که در صنعت بکار میرود متفاوت است و از این بابت مصرفکنندگان نگران نباشند.