مصرف کامل غذای درون بشقاب، قانونی رایج برای تمام کودکان در هر سنی بوده است. اما اکنون محققان میگویند، اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش، درحالیکه دیگر گرسنه نیست، موجب چاقی او میشود.
نادیا زکالوند: تقریبا بیش از ۳۷ درصد از والدین کودکان خود را مجبور به خوردن تمام غذایی که مقابل آنها گذاشته شده است میکنند و حدود نیمی از والدین (۴۸درصد)، به کودکان خود اجازه میدهند، در یک وعده غذایی دو بار برای خود غذا بگیرند.
بنابر بررسیها و هشدار محققان بنیاد تغذیه بریتانیا، با این روش غذا خوردن ممکن است منجر به مصرف غذای اضافی و در نهایت چاقی کودکان شود.
این محققان میگویند، چاقی کودکان موجب ابتلا به دیابت نوع۲، فشار خون بالا و دیگر بیماریهای ناشی از چاقی در بزرگسالی میشود.
متاسفانه فقط ۸درصد از والدین بریتانیایی مراقب بهاندازه غذا خوردن کودکانشان و پیشگیری از پرخوری آنها هستند. درضمن کودکان میانوعدههای متنوعی بین وعدههای اصلی غذا، مصرف میکنند. همین مساله به چاقی کودکان دامن میزند.
بریجت بنهلام، محقق و مدیر ارتباطات بنیاد تغذیه بریتانیا میگوید، بررسیها نشان داده است، بشقابهای پر از غذا معمولا افراد را تشویق به خوردن غذای بیشتر میکند. بنابراین از همان ابتدای غذا خوردن باید از رژیم غذایی متعادلی پیروی کرد تا به چاقی و عوارض آن مبتلا نشد.
این محقق با ارائه مثال ادامه میدهد، «بزرگسالان میتوانند بهاندازه یک مشت دست سیبزمینی بخورد اما این مقدار برای کودکان باید کمتر شود. همچنین اگر نگران هستید، کودکتان سیر نشود، از پرسهای کوچک غذا شروع کنید و اگر کودکتان هنوز گرسنه است، به او یک پرس دیگر غذا بدهید.»
چاقی در کودکان، آنها را در معرض بیماریهای قلبیعروقی، دیابت نوع۲، مشکلات تنفسی مانند آپنه در خواب و فشار اضافی برریهها، مشکلات استخوانی و مفصلی، مشکلات گوارشی، افزایش خطر ابتلا به سرطان، اختلالات هورمونی، کاهش تحرک بدنی، مشکلات روانی و اجتماعی و کاهش عملکرد تحصیلی قرار میدهد.
منبع:
dailymail