نحوه توزیع گوشت تنظیم بازار تغییر پیدا می‌کند؟

دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور، با اشاره به وجود انحصار در واردات گوشت گرم گوساله از برزیل، اعلام کرد که خوشبختانه در شرایطی واردات گوشت گرم گوساله از پاکستان و روسیه افزایش یافته که قیمت و شرایط خوبی دارد و بازار در انحصار گوشت برزیلی نیست.

نحوه توزیع گوشت تنظیم بازار تغییر پیدا می‌کند؟

به گزارش خبرآنلاین، مسعود رسولی- دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور – اظهار کرد: تا چند وقت پیش گوشت گرم از پاکستان، به مقدار بسیار کم و به سختی وارد می‌شد، اما مدتی است که به واسطه اقدامات یک شرکت، واردات گوشت گرم از پاکستان با شرایط و قیمت بهتر صورت می‌گیرد.  البته در سال‌های متمادی، گوشت گرم از برزیل وارد شد و این روند توسعه پیدا کرد.  

ایسنا در خبری نوشت:وی تصریح کرد: واقعیت این است که دولت همیشه نمی‌تواند صددرصد نیازهای کشور در حوزه گوشت قرمز را تأمین کند. از طرفی، همیشه دولت برای تنظیم بازار، تلاش می‌کند تا گوشت ارزان تری را با استفاده از روش‌هایی مانند تأمین ارز وارد کشور کند تا بازار را کنترل کند. البته این مساله در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد و به عنوان مثال در بسیاری از کشورها، برخی از کالاهای اساسی ۲۰ تا ۳۰ درصد ارزان‌تر از بازار در اختیار برخی از اقشار جامعه قرار می‌گیرد. این کار هم به دو دلیل انجام می‌شود؛ یکی اینکه اقشار خاصی از جامعه بتوانند کالاهای اساسی را با قیمت مناسب‌تر از عرف بازار تهیه کنند و دوم اینکه بازار تنظیم شود.

این مقام صنفی با ابراز تاسف نسبت به کاهش شدید سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور گفت: این کاهش مصرف نه فقط به دلیل گران بودن گوشت، بلکه به این دلیل است که مردم به سمت جایگزین‌هایی مانند مرغ و سایر محصولات پروتئینی رفته‌اند و البته متاسفانه بسیاری بر این باورند که اگر گوشت نخورند هم اتفاق خاصی نمی‌افتد؛ بنابراین آن را به اولویت‌های آخر زندگی خود منتقل کرده‌اند.  

رسولی اضافه کرد: در حال حاضر، بخشی از جامعه اصلاً گوشت مصرف نمی‌کند و بخشی دیگر بیش از ۱۵ کیلو در سال مصرف دارند، درحالی‌که سرانه مصرف ۷ کیلوگرم اعلام شده است. به عبارتی شرایط به این شکل است که میزان مصرف گوشت قرمز در برخی اقشار جامعه تقریباً صفر است. متأسفانه در شرایطی که مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده، اسیدهای آمینه ضروری به مقدار کافی به بدن مردم نمی‌رسد و این مساله می‌تواند در نسل‌های بعد بحران ایجاد کند. بنابراین، این موضوع بسیار مهم است و باید مورد رسیدگی قرار بگیرد.  

رسولی، سرانه مصرف ۷ کیلوگرمی برای گوشت قرمز را به مثابه بحرانی برای آینده کشور دانست و گفت: حقیقت این است که بیزینس ما در صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور است و هرچقدر مردم گوشت و مواد پروتئینی بیشتری مصرف کنند و خرید برایشان راحت‌تر باشد، بازار ما نیز بزرگ‌تر خواهد شد، تولید افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه فروش ما نیز بیشتر خواهد شد.

وی با اشاره به تفاوت‌های گوشت قرمزو مرغ با سایر کالاها گفت: به عنوان مثال اکثر کارخانه‌های تولیدکننده ماکارونی با میزان بسیار کمتری نسبت به ظرفیت واقعی خود تولید می‌کنند، زیرا متناسب با نیاز بازار اقدام به تولید می‌کنند. اما در مورد گوشت قرمز و مرغ، شرایط برعکس است و اگر قیمت مناسب باشد، مصرف آن خیلی بیشتر از میزان فعلی خواهد بود.

رسولی همچنین در واکنش به صحبت‌های مطرح شده در خصوص کیفیت گوشت تنظیم بازاری گفت: دولت به واردات این گوشت، ارز اختصاص می‌دهد و چندین دستگاه نظارتی نیز بر این فرآیند کنترل و نظارت دارند؛ از پلیس امنیت اقتصادی که صفر تا صد گوشت را کنترل می‌کند تا موسسه حسابرسی وزارت اطلاعات، بازرسان جهاد کشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام کشور، سازمان دامپزشکی، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، و وزارت صمت، اما در قسمت گوشت فله مشکلات بسیاری وجود داشت و از طرفی مردم هم ناراضی هستند. به همین دلیل، دولت تصمیم گرفت برای کنترل و نظارت بهتر، گوشت تنظیم بازاری بصورت مخلوط را در بسته‌های متحدالشکل و با قیمت یکنواخت عرضه کند. این کار انجام شد، اما متأسفانه از همان تاریخ هجمه‌ها از طرف سودجویان که گوشت رابه رستوران و قصابی میبردند به‌شدت افزایش یافت و انتقادات زیادی درباره بسته‌بندی مطرح شد.

وی با بیان اینکه گوشت به‌صورت بسته‌بندی و هم به‌صورت فله توزیع می‌شد، عنوان کرد: البته تا حدودی این انتقادات را می‌پذیرم، زیرا واقعاً واردات گوشت به کشور بسیار سخت است؛ هم از نظر انتقال ارز، هم حمل‌ونقل و هم تهیه و تأمین از کشورهایی که قیمت گوشت در آن‌ها مناسب است. مثلاً ما برای واردات گوشت از استرالیا با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم و مجبوریم آن را با پرواز مسافری وارد کنیم که کار بسیار دشواری است، زیرا بازار ما گوشت تازه می‌پسندد.

رسولی با اشاره به اینکه مردم در ایران به‌طور کلی ۵۰ درصد گوشت گوساله و ۵۰ درصد گوشت گوسفند مصرف می‌کنند، گفت: از طرفی مردم خواهان گوشت تازه هستند، هر چند که این یک اشتباه رایج است، زیرا آن‌ها گوشت تازه را می‌خرند و سپس در فریزر منجمد می‌کنند. اما در هر صورت، این چیزی است که مردم می‌خواهند و نمی‌توانیم به آن‌ها بگوییم که اشتباه می‌کنند. فرهنگ‌سازی در این زمینه زمان می‌برد، ولی در حال حاضر ما باید آنچه را که مردم نیاز دارند، تأمین کنیم.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *