دو روز پیش، حکومت ۵۴ ساله خاندان اسد در دمشق به پایان رسید. اما سوال اساسی این است که بشار اسد چه میراث اقتصادی برای مردم سوریه به یادگار گذاشته است؟
آرمان زارعی- در صبح روز یکشنبه ۱۸ آذرماه، حکومت ۵۴ ساله خاندان اسد در سوریه به طور ناگهانی فروپاشید. در عرض تنها ۱۱ روز، بشار اسد که در برابر جنگ داخلی و فشارهای داعش مقاومت کرده بود، کنترل دمشق را از دست داد و به همراه خانوادهاش به روسیه پناه برد.
این اتفاق باعث شکلگیری بحثهای گستردهای میان مردم و کارشناسان شد. بسیاری بر این باورند که عوامل متعددی در سقوط حکومت بعث در دمشق نقش داشتهاند. در حالی که برخی تحلیلگران بر جنبههای سیاسی تأکید میکنند، گروهی دیگر معتقدند که سقوط سریع دمشق ناشی از بحرانهای اقتصادی اخیر در سوریه است.
تورم سه رقمی در سوریه
تحلیل آمارهای اقتصادی سوریه در سالهای اخیر حاکی از وجود تورم وحشتناک است. بر اساس دادههای موجود، از آغاز جنگ در سال ۲۰۱۰، میانگین تورم سالانه سوریه به حدود ۳۴ درصد رسیده است و نکته قابل تامل در اقتصاد این کشور این است که از سال ۲۰۲۰ به بعد، سوریه هرگز تورم زیر ۱۰۰ درصد را تجربه نکرده و در سال ۲۰۲۱، این کشور با تورم ۱۸۰ درصدی مواجه شد.نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۲۳ نیز در حدود ۱۳۰ درصد است.