طراحی و اجرای آب نماها جذابیت ، زیبایی و شادابی را به دل شهرها هدیه می کند امروزه در بسیاری از شهرهای ایران با تاکید بر وجود عنصر آب ، آبنماهای مختلف ایجاد می کنند ایده طراحی آبنما با فواره های مختلف، دقیقا از دل طبیعت آمده است. به میادین و پارکهای شهرها ، آبشار ها، محل های عبور رودخانه ها، برخورد آب ساحل به سنگ های ساحل و … نگاه کنید، واقعا مناظر بی نظیری نیستند؟
سید احمد موسوی : طراحی انواع آبنما ها توانسته است این جذابیت را نه تنها در دل شهرها بلکه در ساختمان های تجاری بزرگ و حتی استخر ها ببرد و طرحی است که همه سلایق را راضی و متقاعد می نماید و موجب رویش روحی جدید در دل شهر میشود . لازم است یادآوری شود با توسعه شهرها و پیشرفت تکنولوژی و در اثر ایده پردازی و استفاده بهینه از فکرهای نو بیشتر شهرهای کشور خصوصاً کلان شهرها حتی از استفاده از آب نماهای معمولی عبور نموده و روی به آب نماهای مدرن و موزیکال آورده و جذابیت و تغییرات را در چهره شهرها بسرعت اجرایی نمودهاند اما در استان لرستان و شهر خرمآباد در خصوص زیباسازی محلات و چهره شهر همچنان اندر خم یک کوچه ایم و خود را گرفتار اداره شهر بصورت سنتی و طرحهایی کردیم که علی رغم هزینه های کلان نمی توانیم در تغییر چهره شهر موفق عمل کنیم و رضایتمندی شهروندی را بدنبال داشته باشیم . شهر خرمآباد بعنوان مرکز استان بزرگترین شهر لر نشین کشور است اما در اثر بی توجهی و نبود و فکر و ایده های خلاقانه فاقد طرحهای کلان زیباسازی است شاید کسی به این موضوع تاکنون توجه اساسی نکرده باشد اما شهر خرمآباد در کمال تأسف شهر بدون آب نماست و با این طرحها که با سرعت می تواند رضایتمندی و تغییر و جذابیت را در شهر ایجاد نماید کاملا بیگانه است .
از جنوب شهر گرفته تا شمال و شرق و غرب که نگاه کنیم همه میادین و حوضچه ها و پارکها فاقد آب نما بوده و کل هنر مسئولان شهرداری از گذشته تاکنون رنگ آمیزی حوضچه ها و میادین شهر میباشد متاسفانه تفکر مدیران در شهرداری در زیباسازی صرفا ایجاد فضای سبز و نصب چند تبر برق روشنایی میباشد که رویکردی سنتی و تکراری است که قطعاً نمی تواند فضایی مطلوب برای پر کردن اوقات فراغت شهروندان باشد که این روش در سایر شهرها منسوخ شده و اجرا نمی گردد.
تعداد بالای میادین و پارکهای خرمآباد که فاقد آبنما و استفاده از معماری آب هستند نتیجه عملکرد بسیار بد شهرداران خرمآباد از گذشته تاکنون بوده که در این حوزه بشدت ضعیف عمل کرده و امروزه شهروندان با حجم زیادی از این میادین مواجه هستند که هیچ جذابیتی برای شهر ندارند شهردار فعلی خرم آباد نیز از بدو حضورش در راس مدیریت شهری خرم آباد تاکنون هیچگونه عملکرد یا خروجی در این حوزه نداشته و برخلاف وعده هایش مبنی بر زیباسازی مرکز استان اما واقعیت کف خیابانهای خرم آباد چیز دیگریست.
یکی از مسئولان شهرداری معتقد است برخی از افراد بدنه شهرداری در زمان پیشنهاد این چنین طرحهایی ساز مخالفت میزنند و بر این تفکر که نباید برای شهرداری هزینه تراشی کرد تاکید دارند بنابراین امروزه نازیبایی های زیادی که شاهدش هستیم حاصل بی توجهی شهرداران ادوار و فعلی میباشد که برای رهایی از این رویکرد سنتی و یکنواخت ونازیبا راهی جز تغییر تفکر و انتقال ایده های جدید به شهرداری نداریم. شورای شهر خرمآباد هم که سه سال را تقریباً با نارضایتی شهروندان پست سر گذاشته بعید می دانیم طرح یا مصوبه ای در این حوزه داشته باشند که لازم است در سال پایانی بتوانند جبران مافات نموده و شهرداری را همچون سایر استانها ملزم به تجهیز نمودن پارکها و میادین شهر به آب نماهای جدید برای رفاه شهروندان نمایند.
46