انجمن معارفی که در آن رشدیه و امینالدوله پیشامشروطه بوده است. در دوره عهد مظفر بیشتر بوده است و البته قبلا هم با ناصرالدین شاه در آن دوره همزمان بوده، بعدها که رشدیه آمد و انجمن معارف را تشکیل دادند، یکی از اعضای فعال آن همین احتشامالسلطنه بوده است.
به گزارش کاویان گلد به نقل از ایبنا، کتاب «از دارالفنون تا امیرکبیر» نوشته عباس عبدی، به بررسی تاریخ دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) از زمان تأسیس آن به عنوان دارالفنون تا تحولات و رشد آن دوشنبه ۵ خردادماه ۱۴۰۴ در نشر نی بررسی شد.
عباس عبدی، مولف کتاب «از دارالفنون تا امیرکبیر» در این نشست گفت: نوشتن من به جز بخشی از پژوهشهایم دلنوشته است، یعنی فقط برای دلم انجامش میدهم. دریافت پول در قبال برخی از پژوهشها برایم مهم است ولی برخی موضوعات در این قالب نمیگنجد، اگر بخواهم مثالی در این مورد بیان کنم باید بگویم من دو پژوهش در مورد نامگذاری به انجام رساندم که حاضر بودم هر دو را بدون دریافت پول به انجام برسانم. برای اینکه همیشه فکر میکردم که این یک پژوهشی است که به طور کاملا دقیق میتواند تحولات اجتماعی ایران را نشان بدهد و میتواند به من، به شما، به دیگران و به حکومت کمک کند تا ببینند که چه تغییری در حال رخ دادن است. حتی از نظرسنجی هم معتبرتر بود، از این موارد داریم، مثلا جامعهشناسی حقوقی از این دست است. چیزی که همیشه مسئله شخصی من بوده است، که شکاف بین موقعیت حقوق در ایران ناشی از چیست؟