اگر میخواهید با بهترین آجیلهای خونساز و نحوه مصرف صحیح آنها آشنا شوید، با ما همراه باشید.
کمخونی، یکی از مشکلات شایع در سراسر جهان است که به دلیل کمبود آهن در بدن ایجاد میشود و میتواند سلامت و کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از راههای طبیعی و موثر برای کنترل و درمان کمخونی، مصرف آجیلهای مفید و غنی از آهن است.
پسته، بادامهندی، گردو و بادام درختی از جمله آجیلهایی هستند که با داشتن مواد مغذی ارزشمند، میتوانند به افزایش سطح آهن و بهبود سلامت خون کمک کنند. برای بهرهمندی بیشتر از خواص این مغزها، مصرف آنها همراه با منابع پروتئینی یا ویتامین C توصیه میشود. همچنین، دانستن بهترین زمان مصرف آجیلها میتواند تاثیر درمانی آنها را افزایش دهد. اگر میخواهید با بهترین آجیلهای خونساز و نحوه مصرف صحیح آنها آشنا شوید، با ما همراه باشید.
آجیل های مفید برای رفع کمخونی
در ادامه با آجیلهای خونساز بیشتر آشنا میشویم و اطلاعات مفیدی درباره آنها به دست میآوریم:
بادامهندی
بادامهندی از پرطرفدارترین آجیلها محسوب میشود که میتواند تأثیر فراوانی بر درمان کمخونی داشته باشد. بر اساس مطالعات مختلفی که بر روی این دانه مغذی انجامگرفته، هر ۲۸ گرم از این مغز مفید ۱.۹ میلیگرم آهن را تأمین میکند. همچنین این مغز منبعی از زینک، کلسیم، امگا ۳، امگا ۶، فیبر و پروتئین است که میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری کند و با افزایش سطح هموگلوبین خون، بهترین مغز برای درمان کمخونی محسوب شود.
پسته
اگر به دنبال آجیل مفید برای کمخونی هستید، مصرف پسته را به شما پیشنهاد میدهیم. این دانه مفید سرشار از آهن، فیبر، ویتامین، انواع چربیهای غیراشباع، کلسیم و فسفر است که میتواند در گردش بهتر خون در بدن و بهبود عملکرد قلب و عروق مؤثر باشد. پسته که بهعنوان بهترین آجیل برای تأمین آهن مورد نیاز بدن بهحساب میآید، سطح هموگلوبین خون را افزایش میدهد و برای افراد گیاهخوار، برای تأمین پروتئین جایگزین با گوشت حیوانی مفید خواهد بود.
همچنین ویتامین B۶ که در این دانه وجود دارد، در حمل اکسیژن خون کمککننده است و میتواند باعث افزایش اکسیژن خون و هموگلوبین شود. نتایج تحقیقات نشان میدهد هر ۲۸ گرم از این مغز، حاوی ۱.۲ میلیگرم آهن است و مصرف روزانه ۳۰ گرم یا به عبارتی ۳۵ عدد از آن برای افرادی که از سلامت جسمی کامل برخوردارند ضرورت دارد.
گردو
گردو در میانمغزهای نامبرده، حاوی مقادیر کمتری آهن است؛ اما وجود مواد مغذی مختلف همچون انواع ویتامین، زینک، امگا ۳، امگا ۶، امگا ۹، فسفر، آهن، پتاسیم و کلسیم میتواند آن را به مکملی اساسی برای درمان کمخونی تبدیل کند. همچنین این ماده مفید در کاهش التهابات، کنترل وضعیت مغز و اعصاب و بهبود شرایط کلی بدن در مقابله با کمخونی بسیار مفید است.
درصورتیکه قصد دارید بیشترین تأثیر را از مصرف گردو ببینید، روزانه ۷ عدد از این مغز را بهصورت خام مصرف کنید. همچنین بر اساس نظریات متخصصین علم تغذیه، بهتر است این آجیل را از شب قبل خیس کنید، این کار موجب گرفتهشدن حرارت گردو و جلوگیری از بروز حساسیت خواهد شد.
بادام درختی
بادام درختی بانکی از انواع ویتامین، آهن، زینک، فسفر و چربیهای مفید برای بدن است که از انواع آجیل مفید برای کمخونی محسوب میشود. این مغز نسبت به سایر مغزها درصد بیشتری پروتئین را در ساختار خود دارد و علاوه بر کمک به کاهش کمخونی، عملکرد مغز و سیستم عصبی را نیز بهبود میبخشد. بهترین مقدار مصرف بادام به طور روزانه، ۲۳ عدد است که این مقدار برای افراد بدون اضافهوزن پیشنهاد میشود. چنانچه به دنبال هضم آسان این دانه مغذی هستید، آن را از شب قبل بخیسانید.
برای خرید بهترین آجیلها جهت رفع کمخونی، پیشنهاد میکنیم به فروشگاه سحرخیز مراجعه کنید. سحرخیز انواع آجیلهای تازه و سرشار از آهن و ویتامین را با قیمت مناسب عرضه میکند تا شما بتوانید به صورت طبیعی سلامت خون خود را بهبود بخشید.
نکات مهم در مصرف آجیل برای کمخونی
چنانچه قصد دارید از خاصیت درمانی آجیل برای کمخونی بهرهمند شوید، بهتر است نکاتی را درباره نحوه صحیح مصرف آجیل بدانید:
از آن جایی که آهن موجود در انواع آجیل از نوع گیاهی است، جذب آن توسط بدن از نوع حیوانی سختتر خواهد بود؛ به همین دلیل بهتر است این مغزها در کنار منابع ویتامین C همچون مرکبات، فلفل دلمه و گوجهفرنگی مصرف شوند.
چنانچه منابع پروتئین را همزمان با آجیل مصرف کنید، جذب آهن موجود در مغزها افزایش خواهد یافت.
پس از مصرف مغزها از نوشیدن چای یا قهوه بپرهیزید؛ چرا که تانن موجود در آنها موجب کاهش جذب آهن میشود.
مصرف برخی آجیلها، احتمال بروز حساسیت را برای افراد به دنبال دارد. به همین خاطر در صورت مشاهده هرگونه علائم همچون خارش و کهیر، مصرف را قطع کنید.
بهترین زمان مصرف آجیل
حالا که اطلاعاتی را درباره انواع آجیل مفید برای کمخونی به دست آوردیم، مهم است که برای اثرگذاری بیشتر بهترین زمان برای مصرف آنها را نیز بدانیم.
مصرف بهصورت ناشتا
مصرف انواع مغزها در صبح و بهصورت ناشتا، باعث افزایش جذب ریزمغذیهایی همچون آهن و مس خواهد شد.
پس از وعدهغذایی
از آن جایی که مصرف پروتئین جذب آهن موجود در مغزها را افزایش میدهد، بهتر است پس از مصرف غذاهایی همچون گوشت و حبوبات، از انواع آجیل برای کمخونی استفاده شود. البته باید توجه داشته باشید که آجیلها را پس از مصرف منابع کلسیم مصرف نکنید؛ زیرا کلسیم مانع جذب کامل آهن خواهد شد.
سخن پایانی
پسته، بادامهندی، گردو و بادام درختی، از انواع آجیل مفید برای کمخونی هستند که باوجود مقادیر بالایی از مواد مغذی همچون آهن، زینک، فسفر و… نقش ویژهای در سلامت بدن دارند. افراد مبتلا به کمخونی میتوانند با تهیه و مصرف این محصولات مغذی برای همیشه با مشکل کمخونی خداحافظی کنند. برای بهرهمندی از فواید این مغزها بهترین زمان بعد از وعدهغذا و یا بهصورت ناشتا است. همچنین مصرف ویتامین c در کنار آنها به جذب بهتر آهن کمک زیادی میکند.