محققان چینی می گویند، خوردن ۴ سیب در هفته، خطر مرگ زودرس را کاهش میدهد.
به گزارش خبرآنلاین، ضربالمثل مشهور انگلیسی میگوید: «یک سیب در روز دکتر را دور نگه میدارد.» خوردن میوه فواید زیادی برای سلامتی دارد اما اکنون دانشمندان چینی این موضوع را دقیقتر بررسی کردند تا متوجه شوند واقعاً خوردن چه مقدار سیب و میوه در روز میتواند به سلامتی افراد کمک کند. به گفته آنها، مصرف سیب میتواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد.
دیجیاتو در گزارشی به نقل از نیویورک پست نوشت: محققان بیمارستان یانگ تسه چین، طی ۱۰ سال ۲ هزار ۱۸۴ مرد و زن میانسال مبتلا به فشار خون بالا را ارزیابی کردند که در انتهای پژوهش ۶۵۸ نفر از آنها بر اثر عوامل مختلف جان خود را از دست دادند. محققان دریافتند احتمال مرگ افرادی که ۳ تا ۴ سیب در هفته میخورند، نسبت به کسانی که سیب مصرف نکردهاند یا کمتر از یک سیب در ماه میخورند، ۳۹ درصد کمتر است.
ارتباط خوردن سیب و میوه با سطح سلامتی
پیشازاین، دکتر «ویل بولسیویچ» (Will Bulsiewicz)، متخصص گوارش و نویسنده کتاب پرفروش «کتاب آشپزی سرشار از فیبر» در نیویورک تایمز، فواید سیب را برشمرده بود. او در کتابش میگوید یک سیب بهصورت میانگین حدود ۴.۴ گرم فیبر دارد. این میوه همچنین حاوی مقدار زیادی فیتوکمیکالها (ترکیبات گیاهی) است که میتواند به پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک کند.
مطالعات قبلی نیز نشان داده بود سیبهایی که پوست قرمز یا تیرهتری دارند، اغلب در مقایسه با سیبهایی که پوست روشنتری دارند، سطوح بالاتر آنتیاکسیدان دارند. همچنین زنانی که یک یا چند سیب در روز میخورند، در مقایسه با زنانی که هیچ سیبی نمیخورند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند مصرف ۳ تا ۴ سیب در هفته خطر مرگ زودرس را تا ۳۹ درصد کاهش میدهد. فقط سیب نیست که این فواید را دارد؛ محققان همچنین میگویند موز هم فواید تقریباً مشابه سیب دارد. مصرف ترکیبی موز و سیب ۳ تا ۶ بار در هفته کاهش قابلتوجهی در مرگومیر ناشی از علتهای مختلف نشان داد.
موز حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین C، ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)، پتاسیم و منیزیم است. درکل موز منبع عالی پتاسیم است که میتواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به فشار خون کمک کند. موز همچنین کاتچین دارد که میتواند از حمله استرس اکسیداتیو که باعث پیری میشود، جلوگیری کند.
در مقابل، محققان میگویند هیچ ارتباط معنیداری بین مصرف سایر میوهها ازجمله گلابی، آناناس و انگور با کاهش مرگومیر یافت نشد.
یافتههای این پژوهش در Frontiers in Nutrition منتشر شده است.