مسجدی انقلابی در مجاورت با ساختمان ساواک!

از جمله مساجدی که در دوران انقلاب فعالیت داشت، مسجد جلیلی بود که علاوه بر آموزه‌های دینی، مسائل سیاسی را نیز به ویژه برای جوانان بازگو می‌کرد. امام جماعت مسجد جلیلی آیت‌الله مهدوی کنی بود.

مسجدی انقلابی در مجاورت با ساختمان ساواک!

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، آنچه باعث توجه تحلیلگران امور اجتماعی-سیاسی به انقلاب اسلامی شد، نقش باورهای دینی، نهادها و نیروهای مذهبی در آفرینش آن بود. در این میان، نقش نیروهای مذهبی، مساجد و روحانیون بسیار اهمیت دارد؛ زیرا در برابر وضع ناگوار جامعه حاضر به سکوت نشدند و برای بیداری و آگاه‌ساختن مردم بسیار تلاش کردند. مردم برای انجام فرایض دینی به مسجد می‌آمدند و امامان مساجد از این مکان برای ارتباط مستقیم با آن‌ها استفاده می‌کردند. آن‌ها در کنار بیان مسائل دینی و معنوی، مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را به مردم گوشزد می‌کردند. بنابراین، طولی نکشید که مساجد به پایگاهی برای فعالیت علیه رژیم پهلوی تبدیل شدند.

بنا بر روایت همشهری، از جمله مساجدی که در آن دوران فعالیت داشت، مسجد جلیلی بود که علاوه بر آموزه‌های دینی، مسائل سیاسی را نیز به ویژه برای جوانان بازگو می‌کرد. امام جماعت مسجد جلیلی آیت‌الله مهدوی کنی بود که از همان ابتدا مسجد را به‌سوی مسائل سیاسی، فرهنگی و خدماتی سوق داد؛ از جمله اقدامات ایشان در این زمینه عبارت است از: بهره‌گیری از واعظان انقلابی، حمایت از اندیشه‌های رهبری نهضت و انتقال آن‌ها، تشکیل کلاس‌های آموزشی و تشکیل گروه امدادگران بیماران و مستمندان آبرومند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *