اگر علاقهمندید که بدانید مدیریت زمان چیست و با تکنیکهای آن در کلاس آنلاین آشنا شوید، این مطلب را بخوانید.
امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی شاهد برگزاری کلاسهای آنلاین در رشتههای مختلفی هستیم. بدون شک زمان یکی از ارزشمندترین سرمایههای هر انسانی به حساب میآید که باید آن را به درستی مدیریت کرد تا بتوان به اهداف مورد نظر رسید. در کلاسهای آنلاین یکی از مهمترین مواردی که باید مد نظر مدرس قرار گیرد، نحوه مدیریت زمان است. اگر علاقهمندید در مورد نحوه مدیریت کردن زمان اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید.
مدیریت زمان چیست؟
کلاسهای آنلاین یکی از عناصر اصلی در یادگیری و آموزش در عصر آموزش دیجیتال به حساب میآیند که یکی از چالشهای اصلی آنها مدیریت زمان است. در این نوع از کلاسهای درس استاد به صورت حضوری در کنار شرکتکنندگان در کلاس نیست و همین موضوع باعث میشود که کنترل کلاس و برقراری نظم در کلاس کمی چالشبرانگیز باشد. ایجاد بینظمی در کلاس، زمان مورد نیاز برای تدریس را میگیرد و در انتهای کلاس شما به عنوان مدرس نتوانستهاید مباحثی که باید در طی جلسه پوشش میدادید را تدریس کنید. بنابراین، مدیریت کلاس و توجه به زمانبندی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
تکنیکهای مدیریت زمان در کلاس آنلاین
اگر میخواهید که شرکتکنندگان در انتهای دوره آموزشی بیشترین بهره را از کلاسهای شما برده باشند، باید با تکنیک های مدیریت زمان که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد آشنا باشید:
۱. محدود کردن عوامل حواسپرتی
یکی از عواملی که میتواند به مدیریت زمان در کلاس های آنلاین کمک شایانی کند، استفاده از تکنیک focus mode است. با استفاده از این تکنیک در دستگاههای دیجیتال میتوانید دسترسی به سایر اپها، وبسایتها و کلیه برنامههایی که در طول کلاس درس منجر به حواسپرتی میشوند را محدود نمایید. خوشبختانه امروزه شاهد راهکارها و اپلیکیشنهایی هستیم که به کمک آنها میتوانیم میزان تمرکز خود را در حین تدریس و یا شرکت در کلاس درس به عنوان دانشجو افزایش دهیم.
۲. استفاده از تکنیک یادگیری فعال
تکنیک یادگیری فعال یا Active Learning به روشی از تدریس اشاره دارد که کلیه شرکتکنندگان حاضر در کلاس را درگیر کرده و استاد به عنوان متکلم وحده در کلاس حاضر نمیشود. مشارکت تمامی افراد حاضر در کلاس آنلاین منجر به یادگیری بهتر و همچنین مدیریت درست کلاس و زمانبندی مناسب خواهد شد. در واقع، این روش به افزایش تمرکز تمامی افراد حاضر در کلاس کمک خواهد کرد و عوامل پرتکننده حواس محدود خواهند شد. این مورد در زمان برگزاری کلاس آنلاین اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
۳. پرهیز از به تعویق انداختن کارها
از دیگر روشهایی که به مدیریت زمان در کلاس کمک میکند، داشتن برنامهریزی و پرهیز از به تعویق انداختن کارها است. یک برنامه واقعبینانه پیش از شروع کلاس متناسب با مدت زمانی که در اختیار دارید تهیه نمایید. در طول کلاس از به تعویق انداختن کارها جلوگیری کنید و به برنامه خود پایبند باشید.
به عنوان مثال، قرار است که در طی کلاس چه مبحثی را تدریس کنید؟ موعد تحویل تکالیف دانشآموزان چه زمانی است؟ برای هر جلسه از کلاس خود اهدافی قابل دستیابی و واضح تعیین نموده و این روش را هر جلسه تکرار نمایید. عدم داشتن برنامهریزی درست منجر به از دست رفتن زمان و دور شدن از اهداف کلاس خواهد شد. اگر بتوانید بر اساس برنامهای که تنظیم کردهاید کلاس را پیش ببرید، آمادگی ذهنی شرکتکنندگان در کلاس برای یادگیری افزایش پیدا میکند و از اهمالکاری نیز جلوگیری به عمل میآید. یک سری ابزار برای برنامهریزی و مدیریت کردن زمان نظیر Google Calendar یا Trello وجود دارند که میتوانند به شما در ردیابی برنامهها یا اعمال تغییرات در آنها کمک کنند.
۴. اولویتبندی کارها در کلاس آنلاین
پس از برنامهریزی و مشخص کردن اهداف، حال باید کارهایی که برای رسیدن به اهداف به شما کمک خواهند کرد را اولویتبندی کنید. پیشنهاد میشود که ابتدا سراغ اموری بروید که میدانید در طی کلاس آنلاین وقت بیشتری از شما خواهند گرفت. به عنوان مثال، اگر قصد دارید که در جلسه بعدی کلاس مبحث جدیدی را تدریس کرده و زمانی برای پرسش و پاسخ نیز داشته باشید، در ابتدای کلاس موضوع تدریس جدید را ارائه دهید و بعد سراغ پرسش و پاسخ بروید.
۵. تعیین قوانین برای کلاس آنلاین
یکی دیگر از تکنیکهایی که به مدیریت بهتر زمان در کلاس آنلاین کمک شایانی خواهد کرد، تعیین قوانین و مقررات خاص برای کلاس است. برای این که بتوانید به عنوان استاد در کلاس کنترل خوبی روی شرکتکنندگان و زمان داشته باشید، باید قوانینی را در نظر بگیرید که به حداقل رساندن حواسپرتی شرکتکنندگان کمک میکند. به عنوان مثال، ساکت بودن محلی که هر یک از شرکتکنندگان برای شرکت در کلاس آنلاین حضور دارند را یک امر ضروری عنوان کنید.
۶. عدم انجام چند فعالیت به صورت همزمان یا به طور خلاصه
یکی از اصلیترین اشتباهاتی که منجر به از دست رفتن زمان و همچنین کاهش بازدهی شرکتکنندگان در کلاس آنلاین میشود، انجام چند فعالیت به صورت همزمان است. معمولاً چنین اتفاقی زمانی رخ میدهد که چیزی تا پایان کلاس باقی نمانده باشد و استاد بخواهد مباحث باقی مانده را به طور همزمان و به طور خلاصه ارائه دهد تا کار خود را برای آن جلسه تمام کند. همانطور که گفتیم، برنامهریزی و اولویتبندی امور از جمله مهمترین مواردی محسوب میشوند که به شما در رسیدن به اهدافتان و مدیریت زمان کمک خواهند کرد.
۷. استفاده از پلتفرم برگزارکننده کلاس آنلاین معتبر
برخی از پلتفرمهای برگزارکننده کلاس آنلاین امکانات کافی برای تشکیل کلاس با بهترین کیفیت را ندارند و در عین حال با مشکلات فنی بسیار زیادی مواجه هستند. استفاده از چنین پلتفرمهایی منجر به اختلال در کلاس آنلاین و از دست رفتن زمان خواهد شد. هیچ معلمی دلش نمیخواهد که در حین تدریس با قطعی صدا یا تصویر و سایر مشکلات فنی از سوی پلتفرم مواجه شود. بنابراین، پیشنهاد میکنیم که سراغ پلتفرمهای معتبر و شناخته شده بروید.
نتیجهگیری
در این مطلب دانستیم که مدیریت زمان چیست و تکنیکهایی برای کنترل بهتر زمان را مورد بررسی قرار دادیم. توصیه میشود که اگر معلم هستید و میخواهید که به صورت آنلاین تدریس کنید، به مدیریت صحیح زمان در کلاس توجه ویژه داشته باشید. استفاده از پلتفرمهای معتبر که پشتیبانی قوی دارند و احتمال بروز مشکلات فنی در آنها پایین است، میتواند در این راستا به شما کمک شایانی بکند.