مخابرات مکالمات ما را شنود می‌کند؟ / ناامن‌ترین محیط دیجیتال برای ایران است!

نصرالله جهانگرد بر این باور است که در مسیر توسعه کشور، در حال حاضر، حاشیه به متن غلبه کرده و در تصمیم‌گیری‌ها تمرکز بر روی حاشیه است و موضوعات اصلی به فراموشی سپرده شده است.

مخابرات مکالمات ما را شنود می‌کند؟ / ناامن‌ترین محیط دیجیتال برای ایران است!

نگار علی- در بخش‌های منتشرشده پیشین کافه خبر نصرالله جهانگرد «آقای تکفا»، به معرفی اینترنت در آمریکا و رسیدن آن در دهه ۶۰ به ایران، تالیف اولین کتاب درسی آموزش کامپیوتر در کشور و سیر فناوری اطلاعات در دولت‌های پنجم تا دهم پرداختیم، همچنین در این بخش‌ها نصرالله جهانگرد به پرسش‌هایی از قبیل اینکه،  شورای عالی فضای مجازی در ۱۲ سال فعالیت خود چه دستاوردهایی داشته است، از نظر توسعه هوش مصنوعی در کشور در چه جایگاهی ایستاده‌ایم، نگاه منفی به فناوری اطلاعات چه زمان شکل گرفت و چه آسیب‌هایی به کشور وارد کرده است و چه شد که در توسعه شبکه‌های اجتماعی بومی عقب ماندیم؛ پاسخ داد.

در بخش سوم منتشرشده از کافه خبر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در دولت یازدهم، از تکمیل شدن شبکه ملی اطلاعات و بروزرسانی مداوم آن صحبت کرد؛ همچنین به سوالاتی از جمله اینکه چرا با گذشت دهه‌ها از ورود اینترنت، توافقی بر سر فیلترینگ اتفاق نمی‌افتد، چرا شبکه‌های اجتماعی بومی موفق نبودند و اینکه آیا مافیای فیلترینگ می‌توانند گروه فشار فیلترینگ باشد، پاسخ داد.

در چهارمین بخش منتشر شده از کافه خبر نصرالله جهانگرد، از وی در خصوص خطر عقب ماندن از فرایند توسعه هوش مصنوعی سوال کردیم. آقای تکفا همچنین از تبعات گسترش ارتباطات ماهواره‌ای برای حاکمیت صحبت کرد، از اینکه مرز منافع ملی چگونه با ماهواره‌ها تهدید می‌شود.

در این بخش که آخرین بخش از کافه خبر نصرالله جهانگرد است، «آقای تکفا» از ماجرای تشکیل کمیته مصادیق فیلترینگ گفت؛ او همچنین از روند تاسیس شورای عالی فضای مجازی و دستاوردهای آن در کارنامه فعالیت ۱۲ ساله‌اش صحبت کرد.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

اختیار نگاه کردن به محتوای پیام‌ها را به دستگاه‌های نظارتی دادند

جهانگرد در پاسخ به این پرسش که چرا کمیته مصادیق فیلترینگ تشکیل شد، گفت:« ما در حال ارائه اولین آیین‌نامه‌های تاسیس isp بودیم؛ در آن زمان گفته شد که می‌خواهند کمیته‌ای برای رسیدگی به این مسئله تشکیل دهند. من در آن زمان در مخابرات گفتم که ما در مخابرات مسئول برقراری ارتباط و سینگالینگ هستیم و ما اجازه قانونی در نگاه کردن به محتوای آن پیام نداریم و ما نمی‌توانیم در مخابرات بشینیم و زمانی که دو نفر با یکدیگر تلفنی صحبت می‌کنند، گوش دهیم که چه می‌گویند و تکلیفی نداریم و قانون‌گذار به ما چنین اجازه‌ای نداده است.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *