ماجرای دفترچه‌هایی که در هر عملیات‌ به رزمنده‌ها می‌دادند چه بود؟

بعضی از فرماندهان جنگ دفترچه خاطرات داشتند که اگر آن‌ها منتشر شود، شاید برخی مسائل پیش بیاید… در معرفی کتاب [راه خون] آمده که بخش‌هایی از آن به دلیل ملاحظاتی حذف شده است. این حذفیات به دلیل ملاحظاتی که فرماندهان درگیر در جنگ تشخیص دادند، صورت گرفت.

ماجرای دفترچه‌هایی که در هر عملیات‌ به رزمنده‌ها می‌دادند چه بود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در مقدمه کتاب «عملیات فریب» خاطرات به جامانده از شهید اسدالله قاضی که به همت برادرش مرتضی قاضی به چاپ رسیده است، چند جمله قابل توجه آمده «در واقع دفترچه، نه‌تنها بخشی از کتاب است، بلکه استخوان‌بندی و محور خاطرات و اتفاقات آن است. مطمئنا دفترچه‌هایی از این دست کم نیستند. کتاب عملیات فریب تلاش من برای گویا کردن یکی از این دفترچه‌هاست. دفترچه‌هایی که بکرترین اسناد جنگ‌اند و گوشه خانه‌هامان خاک می‌خورند.»

مولف کتاب روی نکته مهمی دست گذاشته و آن دست‌نخورده‌ترین اسناد جنگ یعنی دفترچه‌هایی است که رزمندگان از اصل و حواشی عملیات‌ها نوشتند و چون در آن زمان نوشته شده، از اهمیت زیادی برخوردار است. دفترچه‌هایی که برخی از آن‌ها با تلاش بعضی از مولفان و پژوهشگران جنگ در حال انتشار است که البته برخی از آن‌ها شامل همه آنچه ثبت شده، نیست. ضمن اینکه تعداد انگشت‌شماری از یادداشت‌های جنگ منتشر شده است و به نظر می‌رسد که چندان همتی برای انتشار سایر یادداشت‌ها و دفترچه‌های جنگ تحمیلی وجود ندارد. از طرف دیگر نگرانی در رابطه با گردآوری، ثبت و ضبط دفترچه‌های جنگ وجود دارد، چنان‌که مرتضی قاضی در گفت‌وگوی خود بر این مهم تاکید می‌کند. قاضی از مولفان و پژوهشگران جنگ تحمیلی است که در زمینه یادداشت‌های جنگ به نکات قابل تاملی اشاره کرده است. خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با او درباره اهمیت و علت انتشار کمرنگ یادداشت‌های جنگ گفت‌وگو کرده که در زیر می‌خوانید.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *