دولت دوم ترامپ از زمان آغاز به کار خود بارها ایران را به حمله نظامی تهدید کرده و با اقداماتی چون اعزام ناو و بمب افکن به منطقه در تلاش برای تحت فشار قرار دادن ایران است اما این در حالی است که با شروع مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در عمان، واقعیات میز مذاکره و مسائل مهم فنی بر روند مذاکرات غالب می شود و کاخ سفید را با حقایق موجود بیشتر منطبق میکند.
ابوالفضل خدائی: این روزها تهران و واشنگتن در تلاش برای یافتن راهی به منظور رسیدن به یک تفاهم هستند و کاخ سفید بیش از هر زمان دیگری برای رسیدن به یک توافق عجول به نظر می رسد. در کنار آن نیز هر از چندگاهی مقام های دولت ترامپ تهدیدات نظامی را علیه ایران مطرح می کنند. تهدیداتی که با واقعیات میز مذاکره در عمان با مسائل فنی و پیچیده فاصله زیادی داشته و تهران هنوز به حسن نیت و تعهدات واشنگتن در صورت هر گونه توافق بدبین است.
در سایه چنین تحولاتی و پس از حدود یک سال و شش ماه از حادثه هفتم اکتبر، جریان هایی در پی آتش افروزی هستند. با این استدلال که با چنین شرایطی ایران در ضعیف ترین حالت خود قرار گرفته و اکنون زمان مناسب برای اقدام نظامی برای از بین بردن برنامه هسته ای ایران است. اما پرسش مهم اینجاست که آیا چنین حرکت نسنجیده ای برای آمریکا بدون هزینه خواهد بود؟ به طور قطع چنین نیست و نکات زیر دور از ذهن سیاستمداران در کاخ سفید نیست.