عضو فراکسیون مستقلین مجلس گفت: تصور من این است که تکلیف FATF مشخص است، مجلس مصوب کرد و الان هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که آنها هم نه گفتند آره و نه گفتند خیر.
به گزارش کاویان گلد، مهرداد لاهوتی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی، درباره اینکه گفته میشود قانون راهبردی مانع بر سر راه احیای برجام است، گفت: مذاکرات برجام تصمیم حاکمیتی است، تصمیم دولتها نیست. روال به این ترتیب است که برجام را به شورای عالی امنیت ملی ببرند و بر روی اصل قضایا تفاهمی انجام دهند. بنابراین در قضیه برجام ابتدا حاکمیت اهمیت دارد بسیاری برجام را از زاویه دولتها و قوه مقننه نگاه میکنند اما واقعیت این است که ابتدا حاکمیت باید تصمیم بگیرد و اجازه بدهد این تفاهم و مذاکره انجام شود یا خیر و اگر مذاکره باشد، در چه چارچوبی مطرح شود. لذا بعد از اینکه حاکمیت تصمیم گرفت، آن قسمتی که نیاز به قانونگذاری دارد باید از مردم اجازه گرفته شود.
او در گفتگو با منیبان، در پاسخ به اینکه ارزیابی شما این است که نمایندگان مردم در صورت موافقت حاکمیت، دولت را برای مذاکره همراهی میکنند؟ افزود: بله. البته این تقسیم بندی را باید انجام بدهیم که اجازه اول با حاکمیت است. برای مثال یکی از وظایف رهبری این است که از اصل انقلاب و نظام صیانت کنند که از مسیر خودش خارج نشوند. اما در مورد شورای عالی امنیت ملی این نکته مطرح است که همه مصوبات این شورا باید به تایید رهبری برسد. لذا ظرافتهایی دارد که ابتدا حاکمیت باید موافقت کند و بعد ما در مورد بخشهای قانونگذاری در مجلس تصمیم بگیریم به این ترتیب که میتوانیم موافقت و یا مخالفت کنیم.