یک کارشناس اقتصادی معتقد است اگر دولت نتواند اعتماد عمومی را جلب کند و همچنین به کنترل نرخ تورم دست بزند، هر بار افزایش قیمت بنزین نتیجهای نخواهد داشت جز آنچه که در گذشته تجربه کردیم. یعنی پس از مدتی دوباره قیمت بنزین در داخل و خارج دچار شکافی بزرگ میشوند.
به گزارش خبرآنلاین در همان دوره اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مسعود پزشکیان وعده داد که اگر سکان کشور را به دست بگیرد، به قیمت بنزین دست نخواهد زد. این گفته البته در ادامه تبلیغات انتخاباتی به این نحو تعدیل شد که دولت او اگر بخواهد قیمت بنزین را تغییر دهد، پیش از آن مردم را در جریان قرار خواهد داد.
بیشتر بخوانید:
پیشبینی یک کارشناس از وضعیت اقتصاد ایران در ۱۴۰۴ / افقه: ورود به تغییر قیمت بنزین به صلاح نیست
هشدار نسبت به نرخهای متعدد ارز/ قنبری پاسخ داد: تبعات افزایش قیمت بنزین چیست؟
با این حال دولت پزشکیان تنها چند ماه پس از استقرار خود به نظر میرسد که افزایش قیمت بنزین را در دستور قرار خواهد داد. به نحوی که مسعود پزشکیان در آخرین اظهاراتش گفته که معادل ۱۵۰ میلیارد دلار «یارانه پنهان» حاملهای انرژی پرداخته میشود و به نحوی تلویحی افزایش قیمت بنزین را جزو برنامههای آینده دولت خود برشمرد. یارانه پنهان البته مفهومی بحث برانگیز است به نحوی که گاه این تصور را به وجود میآورد که گویی چنین رقمی صرف شده است. در حالی که ۱۵۰ میلیارد دلار (معادل قدرت دلاری تمام نقدینگی اقتصاد ایران)در جایی صرف نشده است بلکه ادعا میشود اگر بنزین با نرخی جهانی فروخته میشد، معادل این مبلغ، منابعی در دست دولت قرار میگرفت. حال آنکه میدانیم تحریم فرصت صادرات را از اقتصاد ایران سلب کرده است.