قاب‌هایی جالب از نقاط عطف زندگی کارتر؛ از کشاورزی در مرزعه تا استیصال در ماجرای گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران

سرنگونی محمدرضاشاه پهلوی، تصرف سفارت آمریکا و ماجرای گروگانگیری دیپلمات‌های آمریکایی در تهران و اشغال افغانستان توسط شوروی و پیمان کمپ دیوید از جمله چالش ها و آزمون‌هایی دشوار در دوره ریاست جمهوری او بودند.

قاب‌هایی جالب از نقاط عطف زندگی کارتر؛ از کشاورزی در مرزعه تا استیصال در ماجرای گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران

ابوالفضل خدائی: در اواسط دهه ۱۹۷۰، جیمی کارتر به عنوان فردی که تجربه سیاسی نداشت، برای کاخ سفید کارزار انتخاباتی کرد و قول صداقت، حکومت داری خوب و احترام به حقوق بشر را داد. اینها مسائلی بود که هم در دوران ریاست جمهوری یک دوره ای و هم پس از آن در رأس تفکر او باقی ماند.

کارتر که در اول اکتبر ۲۰۲۴ به سن ۱۰۰سالگی رسید و یکی از روسای جمهور آمریکا به شمار می رود که عمر طولانی داشته و بیش از چهار دهه را خارج از قدرت سپری کرده است. در این سال ها به فعالیت های حقوق بشری و بشردوستانه خود ادامه داد. او چندین مأموریت (گاهی بحث برانگیز) صلح در خارج از کشور را بر عهده گرفت، و در کنار همسرش تا اواخر دهه ۹۰، به ساخت خانه‌هایی برای امور خیریه کمک کرد.

 کارتر در سال ۲۰۱۹ به مجله پیپل گفت: یکی از چیزهایی که مسیح آموزش داد این بود: اگر استعدادهایی دارید، سعی کنید از آنها به نفع دیگران استفاده کنید.  این همان کاری است که من و رزا هر دو سعی کرده ایم انجام دهیم. 

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *