فاشیست‌جماعت را چطور بشناسیم

«فلسفه ساده و زیبا؛ درآمدی تصویری بر فلسفه»، «ماجرای قلب؛ تاریخ قلب انسان از رهگذر یازده عمل جراحی»،«فاشیست‌جماعت را چطور بشناسیم» و «این است اخلاق؛ درآمدی فلسفی» پرفروش‌ترین آثار مان‌کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب بوده اند.

فاشیست‌جماعت را چطور بشناسیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایبنا، در روز پایانی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، آمار پرفروش‌ترین آثار مان‌کتاب بدین قرار است:

پرفروش‌ترین اثر نشر مان به «فلسفه ساده و زیبا؛ درآمدی تصویری بر فلسفه» نوشته داگلاس برنهام و ترجمه شهاب‌الدین عباسی اختصاص دارد. این کتاب مانند دریچه‌ای روشن به دنیای پیچیده اندیشه‌های فلسفی است که با قلمی روان و ساده، مفاهیم عمیق را به شکلی جذاب و قابل فهم ارائه می‌دهد. برنهام در این اثر می‌کوشد فلسفه را نه به عنوان مجموعه‌ای از تئوری‌های خشک، بلکه به مثابه ابزاری برای کشف جهان و درک زندگی روزمره معرفی کند.

رتبه دوم به «ماجرای قلب؛ تاریخ قلب انسان از رهگذر یازده عمل جراحی» به قلم تامس موریس، با ترجمه ماندانا فرهادیان اختصاص دارد. کتاب روایتی است خواندنی از تلاش‌های مختصصان قلب برای درمان بیماری‌ها و نارسایی‌های این عضو حیاتی بدن انسان. نویسنده لحظات نفسگیر پیچیده‌ترین جراحی‌های قلب را روایت می‌کند؛ لحظاتی که در آن‌ها بنیان درمان‌هایی گذاشته شد که امروز دیگر بسیار متداول شده‌اند، اما روزگاری جز در بافت آثار علمی تخیلی، باورپذیر به نظر نمی‌آمدند. اما نویسنده به شرح جزئیات فنی آنچه در اتاق‌های عمل و آزمایشگاه می‌گذشته بسنده نکرده است. او همچون داستان‌نویسی زبردست، پس‌زمینه این رویدادهای خارق‌العاده را نیز با جزئیاتی دقیق و حیرت‌انگیز پیش روی خوانندگان می‌گذارد.

سومین کتاب «این است اخلاق؛ درآمدی فلسفی» نوشته یوسی سوئی کانن، ترجمه فاطمه مهرزاد نام دارد. این اثر درآمدی است آسان‌فهم بر مباحث متنوعی که با فلسفه اخلاق در ارتباط‌اند. بخش ابتدایی کتاب به بررسی پرسش‌هایی می‌پردازد که نحوه پاسخ‌گویی به آن‌ها بنیان رابطه فرد با دیگر انسان‌ها و حیوانات را شکل می‌دهد، پرسش‌هایی در باب لذت و درد، شادکامی و بهروزی، معنای زندگی و نیز ارتباط این مفاهیم با یکدیگر. در بخش بعدی، نویسنده پا به قلمرو اخلاق هنجاری می‌گذارد و درستی و نادرستی کارها را از رهگذر نظریه‌های اخلاقی گوناگون بررسی می‌کند. سومین بخش به فرااخلاق اختصاص دارد، حوزه پیچیده‌ای که وجه تئوریک در آن پررنگ‌تر است و ماهیت تفکر و زبان اخلاقی را می‌کاود. در بخش آخر کتاب، این پرسش جذاب مطرح می‌شود که مسئولیت اخلاقی چیست و چه ارتباطی با اصل آزادی دارد.

عنوان آخر از آن «فاشیست‌جماعت را چطور بشناسیم» به قلم اومبرتو اکو، ترجمه یزدان جندقی است. این اثر سه جستار را شکل داده. نویسنده در جستار اول تحت‌عنوان «نیا فاشیسم» سیاهه‌ای از بارزه‌هایی به دست می‌دهد که «کافی است یکی‌شان حاضر باشد تا سحابی فاشیستی‌ای به انعقاد بگذارد». جستار دوم کتاب، «سانسور و سکوت»، درباره نقش سروصدا در مسکوت‌کردن دانستنی‌هایی است که اهمیت حقیقی دارند و، ایضاً، درباره اهمیت سکوت در انتقال اطلاعات. سومین و آخرین جستار با عنوان «ما اروپایی هستیم»، هشدار نویسنده است به مردم قاره‌اش، مبادا که از پس آن‌همه سرگذشت تلخ مردمان قرن بیستم، باز به هاویه فاشیسم در بغلتند.

216216

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *