نخستین فاز مجتمع تولید سوربیتولِ گروه صنایع دارویی شهید مدرس، در منطقه تیران و کرون از توابع استان اصفهان به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرآنلاین از اصفهان؛ کارخانه تولید سوربیتول در شهرستان تیران، پس از چندین دهه توقف، با حمایت جهاد دانشگاهی اصفهان به مرحله بهرهبرداری رسید و با بهرهگیری از فناوریهای نوین داخلی و خارجی، تولیدات اساسی در صنعت دارویی، غذایی و شیمیایی کشور را بر عهده دارد.
این کارخانه با ظرفیت تولید هفت و هزار و ۵۰۰ تن سوربیتول در سال بهعنوان تنها خط تولید این محصول در ایران و غرب آسیا شناخته میشود و از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است.
سوربیتول که از تجهیزات پیشرفته و فناوریهای هایتک برای تولید آن استفاده میشود، در تولید سرمهای قندی و نمکی کاربرد دارد و علاوه بر تأثیر مثبت در حوزه درمان و دارو، از خروج ارز جلوگیری میکند.
تیران و کرون از مراکز مهم تولید و فرآوری در حوزه طب سنتی
در این ارتباط مهدی جمالی نژا استاندار اصفهان با توجه به راه اندازی این کارخانه اظهار کرد: با توجه به واجد شرایط بودن این شهرستان به لحاظ زیرساختهای مورد نیاز، امکان ایجاد شهرک تخصصی سلامت نیز در آن وجود دارد و تیران و کرون در آینده به یکی از مراکز مهم تولید و فرآوری در حوزه طب سنتی در منطقه غرب آسیا تبدیل خواهد شد.
همچنین ابوالفضل ابوترابی نماینده تیران و کرون در مجلس در این ارتباط اظهار کرد: این مجموعه با بیش از ۱۰ میلیون دلاربرای اولین بار درسال ۶۱ افتتاح شد اما بعد از مدتی فعالیت کارخانه متوقف شد؛ امروز بسی جای خوشحالی است که جهاد دانشگاهی همراه با وزارت صنایع و دفاع توانسته است کارخانه استراتژیکی سوربیتول را احیا و بیت المال رها شده را به چرخه بازگرداند؛ آن هم در شرایطی که سالهای بحران و پرتلاطم بازار دارو را سپری می کنیم.
بی نیازی از واردات سوربیتول بیکیفیت از کشورهای شرقی
وی با بیان اینکه ۹۷ درصد از تولیدات دارو در داخل انجام میگیرد ولی مواد اولیه دارو وابسته به کشورهای دیگر است، گفت: امروز با افتتاح این کارخانه ما از واردات سوربیتول بیکیفیت از کشورهای شرقی تا حدود زیادی بینیاز کرده و به مرحلهای از خودکفایی رسانده است.
نماینده مردم نجف آباد و تیران و کران با ییان اینکه مرحوم دکتر اژهئیان عِرق بالایی برای تاسیس کارخانه داشت، زحمتها و مشقتهایی را در این راه متحمل شدند، ادامه داد: در خاطرات از ایشان هست که زمانی میخواستند تکنولوژی و علم این کارخانه را وارد وطن کنند، سفری به کشور سوئیس داشتند و در طول سفر خود از نان خشک محلی همراه با ماست چکیده استفاده میکردند تا هزینهای برای شام و ناهار از بیت المال مصرف نشود و هرچه سریعتر این کارخانه به مرحله افتتاح برسد.
وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی با راهبرد و ریل گذاری علمی در سطح کلان کشوری میتواند موانع ایجاد شده بر سر راه تولید دارو شرکت مدرس را بردارد و نباید در این مسیر با خصولتیها و دولتیها رقیب باشد اما هم اکنون چنین کاری را انجام میدهد.
ابوترابی گفت: در حقیقت بخش خصوصی قادر نیستمنطقه ویژه اقتصادی راه اندازی کند اما جهاد دانشگاهی با کمکهای مختلف میتواند منطقه ویژهای را راه اندازی کند و مسیر را ریل گذاری و مدیریت نماید.
وی افزود: آباد شدن پنج هزار هکتار شرکت سوربیتول شهید مدرس بدون اتکا به بخش خصوصی و منابع آنها غیر ممکن است؛ این زمین در بهترین موقعیت کشور از لحاظ دسترسی عالی به نیروهای انسانی بین چهارراه تهران، لرستان، چهارمحال بختیاری و اصفهان واقع شده است.
نماینده تیران و کرون در مجلس تاکید کرد: هزینههایی که قبلاً در این زمین صورت گرفته سبب شده نگاه به این مجموعه پنج هزار هکتاری به شکل منطقه ویژه اقتصادی باشد که بخش خصوصی را با سرمایهگذاری با خود همراه سازند و به راحتی منطقه ویژه صنعت دارو، تجهیزات پزشکی، وسایل آرایش بهداشتی در این پنج هزار هکتار با سرمایه بخش خصوصی قابل اجرا خواهد بود.