شاید شما هم بحثها درباره مقایسه غذاهای تازه با غذاهای کنسروشده را از لحاظ سالم بودن شنیده باشید.
به گزارش خبرآنلاین،گفته میشود میوهها و سبزیهای کنسروشده پر از مواد شیمیایی و نسبت به غذاهای تازه کمتر سالم هستند. در مقابل طرفداران غذاهای کنسرو شده به مقرونبهصرفهبودن و راحتی استفاده از آنها و ماندگاری طولانیشان اشاره میکنند.
میزان مواد مغذی
همشهری در خبری نوشت:یک باور رایج این است که غذاهای کنسروشده به اندازه غذاهای تازه یا منجمد حاوی مواد مغذی نیستند. فرایند کنسرو کردن که شامل حرارت دادن غذا برای حفظ آنها است میتواند بسیاری از مواد مغذی را در آنها نگهدارد. درست است که چند ویتامین مانند ویتامین C ممکن است در این فرآیند در این غذاها کاهش پیدا کنند، اما در مقابل محصولی با ماندگاری بسیار طولانی دریافت میکنید که ممکن است قیمت کمتری داشته باشد. به عنوان مثال، زردآلوهای کنسرو شده حاوی سطوح بالاتری از بتا-کاروتن و آنتیاکسیدانها در مقایسه با زردآلوهای تازه هستند. به طور مشابه، تحقیقات نشان داده که ارزش غذایی هلوهای کنسرو شده با هلو تازه قابلمقایسه است.
البته پوست بسیاری از میوههای کنسرو شده را در طول فرآیند نگهداری از آنها جدا میکنند. از آنجایی که پوست میوههایی مانند گلابی و سیب اغلب حاوی بخش قابلتوجهی از مواد مغذی آنها از جمله آنتیاکسیدانها، فیبر و سایر اجزای مفید است، این حذف میتواند محتوای غذایی کلی آنها را کاهش دهد. وقت گذاشتن برای خواندن برچسبهای مواد غذایی و درک فواید خاص میوههای گوناگون میتواند به انتخاب گزینههایی کمک کند که ارزش غذایی بیشتری را حفظ میکنند.
وجود ماده شیمیایی BPA
BPA مخفف بیسفنول- A یک ماده شیمیایی است که معمولاً برای پوشاندن داخل قوطیها برای جلوگیری از زنگزدگی و تازه نگهداشتن غذا استفاده میشود. برخی از تحقیقات نشان میدهند که BPA میتواند به مواد غذایی نفوذ کند و به طور بالقوه باعث ایجاد مشکلات بهداشتی شود.
امروزه بیشتر قوطیها فاقد BPA هستند و بسیاری از تولیدکنندگان برای اطمینان بخشیدن به مشتریانشان برچسب فاقد BPA را روی محصولاتشان میزنند. بنابراین اگر در این مورد نگران هستید، برچسب محصول را بررسی کنید یا به وبسایت شرکت تولیدکننده آن مراجعه کنید.