جشنواره شعر فجر در حالی عنوان «بینالمللی» را به یدک میکشد که به گفته مسئولان طبق اساسنامه آن، فقط کتابهایی که مجوز انتشار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته باشند، حق شرکت در این رویداد را دارند.
به گزارش کاویان گلد، روزهای گذشته نامزدهای نوزدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در نشست خبری اعلام شدند و قرار است اختتامیه آن دوم اسفند ۱۴۰۳ در شیراز با حضور وزیر فرهنگ برگزار شود. بر اساس اعلام مسئولان این جشنواره در نوزدهمین دوره مهمانهایی از چند کشور خارجی حضور خواهند داشت و در مراسم اختتامیه شعرخوانی می کنند، اما آثار آنها داوری نخواهد شد.
به گزارش ایرنا، در این میان مسالهای که بعد از نزدیک به دو دهه از برگزاری این جشنواره بیپاسخ مانده است، چرایی بینالمللی خواندن این جشنواره است، در حالی که شاعران دیگر کشورها نمیتوانند در آن شرکت کنند. در شرایطی که به گفته حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب، طبق اساسنامه جشنواره شعر فجر کتابهایی حق شرکت در این جشنواره را دارند که در ایران چاپ شده و از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرده باشند. در چنین شرایطی هیچ کتابی که بیرون از ایران منتشر شده باشد، امکان شرکت در جشواره شعر فجر را ندارد، پس چرا این جشنواره، بینالمللی خوانده میشود؟