فوق تخصص جراحی ستون فقرات با اشاره به کاربرد روزافزون تلفنهای همراه و رایانه در زندگی بشری، استفاده مداوم از این ابزارها را زمینه ساز بروز دردهای گردنی و شیوع آن در سنین مختلف دانست.
به گزارش خبرآنلاین، بیرونزدگی دیسک گردن یا دیسک گردن به عارضهای گفته میشود که طی آن صفحات دیسک بینمهرههای گردن دچار آسیب و پارگی شده و به اعصاب مجاور آن فشار وارد میکند.
فارس در خبری نوشت:فشار ناشی از بیرونزدگی دیسک گردن میتواند علائمی مانند: درد شدید گردن، درد بازو، ساعد و انگشتان، سردرد و گرفتگی عضلات ایجاد کند که برای بررسی آن باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشهای لازم انجام شوند.
بیرونزدگی دیسک گردن عموما به علت فشار به مهرهها به وجود میآید و برای درمان آن ابتدا از روشهای درمانی کمتهاجمی، دارو درمانی، فیزیوتراپی و تزریقهای اپیدروال استفاده میشود.
خوشبختانه، اکثریت افرادی که به بیرونزدگی دیسک مبتلا میشوند، با روشهای درمانی کمتهاجم بهبود پیدا میکنند و تنها درصد کمی نیاز به جراحی خواهند داشت.
امیر حسین حقیر،فوق تخصص جراحی ستون فقرات در خصوص ماهیت و چیستی عارضه گردن درد، گفت: گردن درد، در واقع درد در ناحیه پشت گردن است که گاهاً همراه با درد داخل شانه و یا حتی درد داخل بازو شده و ممکن است تا انگشتان هم تیر بکشد. این نوع دردها در برخی موارد، با درد داخل قفسه سینه نیز همراه میشود که ممکن است با دردهای قلبی اشتباه گرفته شود.
وی افزود: هر چند که دردهای قلبی از نظر زمانی کوتاه تر و هنگام استراحت هم ادامه می یابند ولی عمده دردها با منشا گردن، طولانی تر بوده و با فعالیت بدتر می شوند؛ ضمن اینکه گردن درد، می تواند بصورت سوزش در ناحیه پشت گردن و یا حتی سوزش در روی شانهها بروز کند؛ بنابراین همه این موارد طیفهای مختلفی از درد گردن هستند.
وی با بیان اینکه ساختار مفاصل بین مهرهای گردن به گونه ای است که به انسان اجازه میدهد بیشترین حرکات را در گردن داشته باشد، افزود: این امر موجب بروز ساییدگی بیشتر و یا گرفتگی عضلات ناحیه گردن و در نتیجه درد گردن میشود؛ بنابراین به این نکته باید توجه داشت که در بین مجموعه مفاصل بدن، بیشترین ناحیه مستعد بروز درد، گردن است.
علل زمینه ساز دردهای گردنی
فوق تخصص جراحی ستون فقرات در خصوص فاکتورهای موثر در بروز دردهای گردنی، گفت: مهم ترین علل درد گردن شامل سائیدگی یا همان آرتروز، کشیدگی عضلات و تاندونها، بیرون زدگی دیسک گردن، استرس روحی و ضربه است.
وی افزایش سن و سائیدگی را از دیگر عوامل موثر در پیدایش این عارضه، عنوان کرد و افزود: با افزایش سن آب درون دیسکها کاهش مییابد و از طرفی با توجه به اینکه دیسکها، غضروفهای ژلاتینی هستند که بین مهرهها قرار داشته و نقش ضربه گیری دارند این کاهش حجم آب داخل دیسکها، منجر به کاهش خاصیت ضربه گیری آنها شده و ضربات بیشتری به مهره ها انتقال مییابد که نتیجه این پدیده ساییدگی مهرهها یا همان آرتروز است و در درازمدت میتواند منجر به درد گردن شود.
حقیر اضافه کرد: روند ساییدگی مفاصل که در تمام مفاصل بدن در سن بالای ۴۰ سال رخ میدهد، در ناحیه گردن هم که دارای مفاصل بسیار متحرکی است رخ میدهد و فقط ستون فقرات گردنی استعداد بیشتری در بروز آن دارد.