آیین نکوداشت «صدمین زادروز عزت الله انتظامی» با حضور هنرمندان، علاقهمندان و اعضای خانواده او در موزه سینمای ایران برگزار شد.
به گزارش کاویان گلد، به نقل از روابط عمومی موزه سینما،پژمان بازغی که اجرای برنامه را بر عهده داشت ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان حاضر در مراسم گفت: این مراسم فرصتی است تا اهالی سینما بار دیگر دور هم جمع شوند و امیدوارم این رسم خوشایند سالهای سال پابرجا باشد. خوب است که انسان از خود نام نیک برجای بگذارد. این افتخار را داشتم که سالهای سال در خدمت استاد انتظامی بودم و در تماشای تئاتر و نمایش فیلم او را همراهی میکردم. وی ادامه داد: من از انتظامی اخلاق حرفهای که حلقه مفقوده سینمای ایران است را آموختم.
موزهها امنترین مکان فرهنگی برای فرزندان ما هستند بازغی ادامه داد: ابتدا باید سعی کنیم به مردم و همکاران خود احترام بگذاریم و این وظیفه هنرمندان است. انتظامی فردی بسیار منظم بود و بارها فیلمنامه را مطالعه می کرد و حتی پیش از حضور گروه تدارکات، وارد صحنه فیلمبرداری میشد و فیلمنامه را مرور کرده و ایدههایی را برآن مینوشت. بازغی بیان داشت: این آیین نکوداشت به همت خانه موزه استاد انتظامی و آقای شکرخدا گودرزی، انجمن صنفی بازیگران خانه سینما که من به عنوان رئیس افتخار همکاری با آن را دارم و همچنین موزه سینما به مدیریت مجید اسماعیلی برگزار شده است. وی افزود: از مدیرعامل موزه سینما قول گرفتهایم تا بازدید از موزه سینما را در روز زادروز استاد انتظامی برای مردم رایگان شود و ایشان در تلاش است این اتفاق رخ دهد. موزهها امن ترین مکان فرهنگی برای فرزندان ما هستند و موزه سینما نیز بخش مهمی از فرهنگ تصویری این سرزمین را در خود جای داده و نیاز است تا مردم از آن بازدید کنند. از استاد مهرجویی یاد میکنم که آثار بسیار باارزشی را در کنار استاد انتظامی تولید کرد که از جمله آثار فاخر سینمای ایران به شمار میرود. ایران از جمله کشورهایی است که پس از اختراع دوربین، این وسیله به سرعت وارد کشور شد و گنجینه بینظیری از فرهنگ گذشته و آثار سینمایی در این موزه موجود است.
وجود عنصر اخلاق موجب ماندگاری هنر می شود سپس مجید اسماعیلی مدیر موزه سینما نیز در سخنانی گفت: دفتر کار آقای انتظامی در موزه سینما واقع شده بود و همکاران قدیمی ما در موزه سینما گاهی خاطراتی از ایشان نقل میکنند. همواره فکر میکردم چه میشود که برخی از بازیگران موفق به محبوبیت دست پیدا نمیکنند. این مسئله تنها مرتبط با هنر آنها نیست و همیشه از اخلاق نیکو و مهربانی و محبت استاد انتظامی نسبت به اطرافیان خود مطالبی گفته شده است. اگر عنصر اخلاق را بخشی از کار خود بدانیم، قطعا هنر ما ماندگار خواهد شد. خوشحالم که امروز این مراسم در موزه سینما برگزار میشود.
انتظامی یک چهره ملی است در ادامه این مراسم شکرخدا گودرزی رئیس خانه موزه استاد انتظامی نیز در سخنانی گفت: انتظامی کسی بود که توانست اولین ثبت جهانی سینمای ایران را با خود به ارمغان آورده و برتارک بلند بازیگری جهان بنشیند و این ادعا را داشته باشد که سینمای ایران، سینمای باعزتی است. این عزت و افتخار فرزندان برومندی چون مجید، شهاب و رامین دارد و افرادی همچون سروش و گلنوش ادامه دهنده این مسیر عزیز هستند. از دکتر اسماعیلی و همکاران او برای برگزاری این مراسم قدردانی میکنم. همچنین از علی دهکردی و پژمان بازغی نیز سپاسگزارم. هرساله مراسم کوچکی را در خانه موزه استاد انتظامی برگزار میکردیم و سالروز تولد استاد را گرامی میداشتیم. گودرزی ادامه داد: انتظامی یک چهره ملی است و باید گرامیداشتی در حد جایگاه او برگزار میشد. به همین دلیل امسال مراسم زادروز او با مشارکت انجمن بازیگران خانه سینما، موزه سینما و خانه موزه استاد انتظامی برگزار میشود. من در فیلم «جایی برای زندگی» با استاد انتظامی همبازی بودم و بسیار از او آموختم. او شیوهای را که با خود به سینمای ایران آورد، از گروه هنر تئاتر ملی وارد این هنر کرد. جایگاهی که بازیگری باید در باور بگنجد و بازیگر نباید بازی کند و بهتر است نقش را زندگی کند. انتظامی آثار فراوان تئاتر، تله تئاتر را در کارنامه دارد و در هزاردستان نقشی را ایفا کردند که برای همیشه و تمامی نسلها به یادگار باقی ماند. مجید انتظامی نیز در سخنان کوتاهی گفت: افتخار میکنم که چنین پدری داشتم و اسم او تا ابد زنده خواهد بود.