تنها در تهران حدود ۴۰۰ دفتر ازدواج و طلاق وجود دارد که هرکدام در ایام عادی سال به طور متوسط در عقد و عروسی بیست زن و مرد، به عنوان ناظر شرعی و قانونی شرکت میکنند.
به گزارش کاویان گلد، آستانه سال نو اگر مقارن با ماه رمضان یا ایام محرم و صفر نباشد، موعدی است که سالنهای عروسی و محضردارها کارشان سکه است و معمولا زوجهای جوان ترجیح میدهند با آغاز سال نو زندگی تازه خود را آغاز کنند. اما خرج و مخارج عقد و عروسی نیز ازجمله دغدغههایی است که امروزه مانع بسیاری از زوجها برای برگزاری این مراسمهاست؛ مخارجی که گاه حتی با هزینه آن میشود صاحب آپارتمانی نقلی شد یا به یک مسافرت خارجی خوب رفت. این خرج و مخارج هرچه به عقب برمیگردیم کمتر و کمتر میشود. با این حال باز هم برای مردم سرسامآور است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در سال ۵۵ هزینه عروسی چه از نوع معمولی چه لاکچری آن چقدر خرج برمیداشت. مهدی سیدحسین خبرنگار اطلاعات در آستانه نوروز ۵۶ گزارش مفصلی در همین زمینه تهیه کرد. مشروح گزارش او را که روز یکشنبه ۲۲ اسفند در روزنامه اطلاعات منتشر شد در پی میخوانید:
از هر عاقد و محضرداری بپرسید چه وقتهایی از سال سرتان برای خواندن خطبه عقد و ثبت ازدواج در دفتر، شلوغتر و پرسوداتر است؟ جواب همه آنها چنین است: شعبان، ذیحجه و بخصوص آخرین روزهای سال. تنها در تهران حدود ۴۰۰ دفتر ازدواج و طلاق وجود دارد که هرکدام در ایام عادی سال به طور متوسط در عقد وعروسی بیست زن و مرد، به عنوان ناظر شرعی و قانونی شرکت میکنند، از عروس و داماد برای پیوند مشترک «بله» میگیرند و امضای آنها را بر پای دفتر رسمی عقد و ازدواج ثبت میکنند. به این ترتیب میتوان گفت که به طور متوسط هر ماه در گوشه و کنار تهران بزرگ حدود هشت هزار زن و مرد به پای سفره عقد مینشینند، گوشها را برای شنیدن کلمات عربی صیغه عقد ازدواج تیز میکنند و در پاسخ کلمات طنیندار عاقد که میگوید: انکحت موکلتی لموکل علی الصداق المعلوم فی المده المعلومه و… «بله» میگویند.