بنا به اعلام رسانه ها و کارشناسان هر دو روز یک زن کشی در کشور اتفاق میافتد.
به گزارش خبرآنلاین، امیرمحمود حریرچی، جامعهشناس و آسیبشناس اجتماعی در واکنش به اینکه هر ۲ روز یک قتل ناموسی در ایران رخ میدهد، به چندثانیه میگوید: ابتدا باید به ضعف قوانین اشاره کنیم. این رخدادها در استانهای سنتی و کمبرخوردار رخ میدهد. متاسفانه قوانین ما بهنوعی از خشونت برعلیه زنان حمایت میکند.
بهنام آنچه ناموسپرسی و غیرت نام گرفته بهراحتی دختر یا همسرشان را نابود میکنند. چه کسی میآید ادعای مردهایی که زنان خود را به قتل میرسانند اثبات کند؟ در بسیاری از موارد سوءتفاهمها باعث چنین مواردی میشود.
در حوزه خشونت علیه زنان تنها مواردی که رسانهای میشوند را میبینیم و در خانوادهها وضعیت بحرانی است زیرا قانونی برای حمایت از زنان نیست و دختر یا همسر نمیتواند به مراجع قانونی شکایت کند چون در نهایت قانون از مرد حمایت میکند.
از نظر فرهنگی چالشهای زیادی داریم و در این وضعیت رسانه ملی هیچ تحرکی از خود نشان نمیدهد. توجه داشته باشید که غیرت و ناموسپرسی یعنی باید از حقوق زنان دفاع کرد. اگر این حمایت وجود داشته باشد بسیاری از سوءتفاهمها رخ نمیدهد.
قانون این اجازه را مستقیما به مرد نداده ولی هنگامی که مرد برای قتل دختر یا همسر بهانههای ناموسی میآورد، قاضی با نرمش برخورد میکند.
در استانهای کمبرخوردار که اکثریت قتلها مربوط به این نواحی است میبینیم نهتنها قانون بلکه اهالی محله هم حق را بهمردها میدهند و بهبهانههای ناموسپرسی، قاتل یا فرد خشن را تشویق میکنند.
ما نیاز به قانون حمایت از خانواده داریم ولی با این وضعیت همچنان روی زمین مانده است و گویا برای مسوولان اهمیتی ندارد.
خشونت از خانواده شروع میشود و به خیابان میآید بههمین دلایل جامعه ما خشن شده است.
بحثهای اقتصادی اهمیت زیادی در این حوزه دارد ولی چرا بحثهای فرهنگی را فراموش کردهایم؟ رسانه ملی پاسخگو باشد.
اخلاق در جامعه سقوط کرده و کسی به آن توجهی ندارد. دعوا و خشونت جای گفتوگو را در خانوادهها گرفته است.