استاندار همدان با بیان اینکه نقش شوراها در تحقق مردمسالاری بسیار مهم است، گفت: مردمسالاری به این معناست که مردم باید در تصمیمگیریها و مدیریت کشور دخالت داشته باشند بنابراین شوراهای اسلامی بهعنوان یکی از مهمترین نهادهای مردمسالاری، باید میداندار شوند، تصمیمساز باشند و پیشران توسعه در منطقه باشند.
به گزارش کاویان گلد استان همدان، استاندار با تأکید بر لزوم فعالسازی شوراهای اسلامی بهعنوان یکی از ارکان مهم مردمسالاری، گفت: شوراها؛ پیشران توسعه و تحقق مردمسالاری در همدان هستند.
حمید ملانوری شمسی امروز در همایش شوراها با بیان اینکه شوراها باید خود را به پیش برانند، نه اینکه منتظر دستورات از مرکز باشند، خاطرنشان کرد: این همان اصل استقلال و خوداتکایی است که در سخنان امام راحل، رهبر معظم انقلاب و حتی در آیات قرآن بر آن تأکید شده است.
وی افزود: هرچند دولت میتواند کمک کند، حمایت کند و تسهیلگری کند، اما اگر دولت کمک نکرد، نباید متوقف شویم چرا که اینگونه استقلال واقعی و حرکت در مسیر خوداتکایی تحقق مییابد و همین ویژگی است که در طول تاریخ انقلاب اسلامی و برنامههای توسعهای کشور همواره مورد تأکید قرار گرفته است.
ملانوری گفت: شوراها نباید فقط به انتظار بودجهها یا بخشنامهها بنشینند، بلکه باید خودشان برنامههای توسعهای را تدوین کنند، پروژهها را تعریف کنند، مطالبهگری کنند و از ظرفیتهای موجود در منطقه بهرهبرداری نمایند.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه شوراها باید بهعنوان قرارگاه تحول عمل کنند، بیان کرد: شورا نباید صرفاً محل امضای لوایح شهرداری یا دهیاری باشد بلکه شورا باید بهعنوان یک نهاد تصمیمگیر و فعال، تمام تلاش خود را برای حل مشکلات و ارتقاء وضعیت مردم انجام دهد و اگر شوراها فعال، متعهد، متخصص و دغدغهمند باشند، میتوان به حل بسیاری از مشکلات امیدوار بود.
ملانوری با اشاره به اینکه اگر میخواهیم شوراها بتوانند نقش مؤثر در شهر ایفا کنند، لازم است که اعضای شوراها نسبت به جایگاه قانونی، شرعی و اجتماعی خود آگاهی داشته باشند، تصریح کرد: شوراها باید آموزش ببینند، از تجربهها و ظرفیتهای مختلف استفاده کنند و در راستای تحقق اهداف توسعهای کشور حرکت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: امروز اگر دغدغههای بزرگی مانند کاهش آسیبهای اجتماعی، بیکاری جوانان، مهاجرت از روستاها، نابسامانی محلهها و کاهش سرمایه اجتماعی را داریم، باید به شوراها رجوع کنیم. شوراها باید در کنار مردم باشند، از ظرفیتهای نخبگان و ظرفیتهای اجتماعی منطقه بهرهبرداری کنند و با شجاعت و انگیزه بالا وارد میدان شوند.
استاندار همدان بر اهمیت حضور فعال مردم در حل مسائل تأکید و بیان کرد: در طول تاریخ انقلاب اسلامی، هرجا که مردم وارد میدان شدند، مشکلات حل شده است، در دفاع مقدس، در حوادث طبیعی، در انتخابات و در طرحهای محرومیتزدایی، مردم با حضور خود نشان دادند که قادر به حل مشکلات هستند.
ملانوری با بیان اینکه شوراها نیز یکی از جلوههای مهم حضور مردم در عرصههای مختلف هستند، گفت: اگر این نهادها را جدی بگیریم و باورمان به این ظرفیتها قوی باشد و حمایتهای لازم از آنها صورت گیرد، میتوانیم آیندهای روشنتر برای توسعه عادلانه، پایدار و متوازن در کشور رقم بزنیم.
زنان در توسعه استان همدان، نقش آفرین هستند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه زنان در توسعه زیستبوم کارآفرینی بهویژه در زمینه مشاغل خرد و خانگی، نقش آفرین هستند، گفت: ستاد توسعه و پیشرفت استان با هدف کمک گرفتن از قدرت و استعداد بانوان استان همدان تشکیل شده است.
سید مجتبی حسینی امروز در نخستین جلسه ستاد توسعه و پیشرفت بانوان استان همدان، اظهارکرد: باتوجه به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه بانوان و رویکرد دولت چهاردهم در استفاده از استعداد و توانمندی زنان ما نیز در استان همدان تلاش هستیم تا فرصتهای بیشتری برای زنان کارآفرین و فعال در حوزه اقتصاد فراهم شود.
وی با بیان اینکه باید همگی دست در دست یکدیگر گذاشته و برای پیشبرد اهداف مشترک تلاش کنیم، عنوان کرد: یکی از بزرگترین چالشهایی که امروز مشاغل تولیدی و بهویژه مشاغل خانگی با آن روبهرو هستند، عدم دسترسی به بازار مناسب برای فروش محصولات تولیدی است به طوریکه بسیاری از واحدهای تولیدی محصولات باکیفیتی دارند، اما بهدلیل نبود بازار مناسب، نتوانستهاند به درآمد پایدار دست یابند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به اینکه فضای مجازی ابزار قدرتمندی برای توسعه بازار و فروش محصولات تولیدی است، تاکید کرد: حضور در مسیر اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی این امکان را فراهم میآورد تا تولیدات خانگی و محصولات بومی به راحتی در دسترس مخاطبان کشور و منطقه قرار گیرد.
حسینی با بیان اینکه بانوان، بهویژه در استان همدان نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت استان ایفا میکنند، بیان کرد: گروههایی از زنان میتوانند با بر عهده گرفتن مسئولیتهای مختلف، مانند معرفی و بازارسازی محصولات تولیدی استان، توسعه بازار و ایجاد بازارچههای محلی، به تسهیل فرآیندهای اقتصادی کمک کنند، در این راستا، شهرداریها و دیگر دستگاههای اجرایی باید تمام توان خود را به کار گیرند و از این ایدهها حمایت کنند تا زمینهای برای معرفی و فروش محصولات تولیدی استان فراهم شود.
وی برای تسهیل روند تأمین مالی مشاغل خرد و خانگی، و اقتصاد این بخش نیاز به توسعه پلتفرمهایی داریم که امکان سرمایهگذاری تضمینشده را برای مردم فراهم کند، گفت: ما باید پلتفرمهایی برای سرمایهگذاری طراحی کنیم که سرمایهگذاران بتوانند با تضمین اصل سرمایه و سود آن، در پروژهها مشارکت کنند که این پروژهها میتوانند در بخشهای مختلف مانند تولید، صنعت و کشاورزی باشند و برای افرادی که قصد سرمایهگذاری دارند، فرصتی امن و سودآور ایجاد کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان عنوان کرد: این شرایط باید به گونهای باشد که هر کسی بتواند با هر میزان سرمایه وارد بازار شود و از مزایای آن بهرهمند گردد، این امر نهتنها موجب رونق اقتصادی میشود، بلکه اعتماد عمومی را به پروژههای اقتصادی افزایش میدهد و مردم را به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی ترغیب میکند.
حسینی با بیان اینکه توجه به مدلهای موفق دیگر استانها و کشورها در زمینه حمایت از بانوان کارآفرین و اشتغال زنان، از اهمیت بالایی برخوردار است، تاکید کرد: مطالعه و بررسی این مدلها میتواند بهما کمک کند تا بهترین راهکارها را برای حمایت از مشاغل خانگی و خرد در استانمان پیادهسازی کنیم.
وی با اشاره به تشکیل ستاد توسعه و پیشرفت زنان در استان همدان نیز گفت: ستاد توسعه اقتصادی ویژه بانوان باید بهطور خاص به شناسایی مشکلات و موانع پیشروی کارافرینان بپردازد و به دنبال راهحلهایی برای رفع آنها باشد.
حسینی در پایان به تأمین امنیت شغلی و مسائل مرتبط با بیمه و حقوق زنان نیز اشاره کرد و گفت: باید از طریق ساز و کارهای قانونی، شرایطی را فراهم کنیم که زنان بتوانند با طیب خاطر فعالیت کنند و از حمایتهای قانونی برخوردار شوند، این امر بهویژه برای بانوانی که در حوزه مشاغل خانگی فعالیت میکنند، ضروری است تا از لحاظ شغلی و مالی، امنیت و ثبات داشته باشند.
دفتر سازمان نظام روانشناسی در همدان افتتاح شد
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان از افتتاح دفتر سازمان نظام روانشناسی در این استان خبر داد.
اسدالله ربانی مهر در مراسم گرامیداشت روز ملی روانشناس و مشاور که با حضور بیش از ۷۰۰ نفر از روانشناسان، مدیران استانی و فعالان حوزه سلامت روان برگزار شد، اظهارکرد: افتتاح دفتر نظام روانشناسی در روز روانشناس و مراسم تجلیل از تلاشهای روانشناسان نقطه عطفی در توجه به این قشر تاثیرگذار در استان همدان است.
وی، با اشاره به نقش کلیدی روانشناسان در ارتقای سلامت عمومی جامعه، بر لزوم تقویت سازمان نظام روانشناسی استان تاکید و افزود: روانشناسان و مشاوران نقشی اساسی در سلامت روحی و روانی جامعه دارند و میتوانند در کاهش آسیبهای اجتماعی نقشآفرینی مؤثری داشته باشند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان از برنامهریزی برای تقویت نظارت بر عملکرد مراکز مشاوره و روانشناسی به منظور ارتقای کیفیت خدماترسانی به مردم خبر داد و عنوان کرد: در همین راستا جلسات کارشناسی برای بررسی مسائل روانشناسان و فعالان این حوزه در استان برگزار خواهد شد.
ربانی با تاکید بر اینکه یکی از نکات مهم این مراسم، افتتاح رسمی دفتر سازمان نظام روانشناسی در استان همدان است، گفت: این دفتر که با همکاری جمعیت هلال احمر راهاندازی شده است باعث افزایش ارتقای کیفیت خدمات روانشناسی در استان خواهد شد.
لازم به ذکر است در این مراسم، از روانشناسان و مراکز مشاوره پیشکسوت با اهدای لوح سپاس تقدیر بهعمل آمد تا قدردانی از تلاشهای این افراد در عرصه سلامت روان جامعه به نمایش گذاشته شود.