در وصیتنامه شهید «جلال سنایی» آمده است: شهادت نقطه اوج تکامل انسانهای خداپرست و مؤمن است؛ خط خونین شهادت در اسلام را شهدا تداوم بخشیدند. آنان با خون گرم خویش نهال نوپای نهضت آزادیبخش امت اسلام را آبیاری کردند و فریاد رعدآسای سالار شهیدان حسین بن علی(ع) را مشتاقانه لبیک گفتند.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، جلال سنایی هفتم آبانماه سال ۱۳۴۰، در شهرستان همدان و در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود. پدرش محمد نام داشت. سال ۱۳۴۷ وارد دبستان شد و تحصیلات خود را آغاز کرد، اما بهدلیل مشکلات موجود موفق به ادامه تحصیل نشد و تنها تا پایان دوره راهنمایی درس خواند.
بنابر روایت ایکنا، به نقل از نوید شاهد، مشغول کار شد و شغل قنادی را برای خود برگزید. در سالهای انقلاب با جدیت تمام در راهپیماییها و مبارزات انقلابی شرکت کرد و همراه با دیگر جوانان و نوجوانان انقلابی در راه پیروزی قیام بزرگ ملت ایران گام برداشت و در این راه از هیچ کمک و اقدامی فروگذار نبود. بارها تحت تعقیب نیروهای امنیتی ساواک قرار گرفت، اما هیچگاه دست از مبارزه با رژیم طاغوت برنداشت تا اینکه سرانجام در ۲۲ آبانماه سال ۱۳۵۷ و پس از قیام خونین مردم همدان در ۳۰ مهر همان سال که منجر به شهادت جمعی از مردم مبارز همدان شد، هنگام درگیری با نیروهای ژاندارمری مورد اصابت گلوله مستقیم قرار گرفت و به کاروان عظیم شهدای اسلام و انقلاب پیوست. مزار او در گلزار شهدای باغ بهشت همدان واقع است.