حسین اسماعیلی نقاش و خوشنویس معتقد است استاد محمدرضا شجریان استعداد بسیاری در حوزه خوشنویسی داشته است و شبک و شیوه خطاطی او به شیوه کلهر از استادان برجسته خوشنویسی در زمان قاجار نزدیک بوده است.
پریسا ساسانی: استاد محمدرضا شجریان علاوه بر آواز ایرانی علاقه و تسلط بسیاری در زمینههای دیگر هنری، از جمله هنر ارزنده خوشنویسی داشت و در این مسیرر، هنر خط را تا درجه ممتازی پیش برد. بر همین اساس و به دلیل زمینه های مختلف هنری این خواننده موسیقی ایرانی، حسین اسماعیلی نقاش و خوشنویس در گفتکو با کاویان گلد درباره هنر شجریان در حوزه خوشنویسی صحبت کرد و تاکید کرد که این استاد آواز در حوزه خطاطی از شاگردان سید حسن و سید حسین میرخانی از موسسان انجمن خوشنویسی بوده و به سبک خطاطی کلهر نیز علاقه داشته است.
پرتره محمدرضا شجریان، نقاشی شده توسط استاد حسین اسماعیلی
* استاد شجریان از چه زمانی خوشنویسی را شروع کرد؟
استاد شجریان علاوه بر هنر آواز استعداد عجیبی در حوزه خوشنویسی داشت و بر اساس آنچه که در تاریخ به شکل مختصری ثبت شده، او اول به خوشنویسی علاقمند شد و آواز را در کنار خط فقط زمزمه کرد و به صورت جدی دنبال هنر آواز نرفته بود. او از سال ۱۳۴۶ که به تهران آمد استعداد خود را در زمینه خوشنویسی به کار گرفت و در همان زمان مورد توجه استادان خوشنویسی بود و یک یا دو کار خطاطی از شجریان نیز وسط برادران میرخانی به چاپ می رسد و من مطمئن هستم که اگر استاد شجریان خطاطی را ادامه می داد؛ در حیطه خوشنویسی جز برترین ها می شد. اما به دلایل کامل شخصی خطاطی را به زمینه هنری ادامهدار تبدیل نکرد و تمام وقت خود را صرف آواز موسیقی کرد.