صحن عتیق (انقلاب) میعادگاه خاص زائران است. در این قطعه بهشتی، ملائک، خاکنشین بارگاه حضرت سلطان سریر ارتضاء هستند. حوض اسماعیل طلایی، نمای گنبد و بارگاه که زیباترین قاب از مرقد حضرت رضا(ع) را تشکیل می دهد و دستهای گره خورده به پنجره فولاد از دلایلی است بسیاری از زائران حضرت ثامن(ع)، در زیارت خود سری به این بخش از صحن و سرای ملکوتی حضرت میزنند.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،پنجره فولاد صحن انقلاب که معروفترین و مهمترین پنجره این حرم است، یکی از خاطره انگیزترین اماکن حرم مطهر رضوی است که زائران امام هشتم(ع) در وقت دعا و تضرع به آن مکان پناه می برند. این پنجره در ضلع جنوبی صحن انقلاب قرار دارد که از روبرو در سمت چپ ایوان طلا و روبروی سقاخانه یا همان ضلع شمالی توحید خانه که به ایوان نادری معروف است، واقعشده است.
پنجره فولاد چه زمانی ساخته شد؟
بنابر روایت شبستان، نخستین بار این پنجره در سال ۸۱۷ق بهدستور شاهرخ تیموری، فرزند و جانشین تیمور گورکانی، نصب شد. هدف از نصب این پنجره این بود افرادی که عذر دارند بتوانند ضریح را از پنجرههای مشبک ببینند و زیارتنامه بخوانند؛ اما پس از مدتی به سبب شفای بیماران و حاجت گرفتن افراد، به محلی برای رجوع همه زائران تبدیل شد.