سرنوشت مغضوبان رضاشاه؛ از بستری در تیمارستان تا خودکشی

تیمورتاش… در سال 1311 به اتهام ارتشا، اخاذی و اختلاس اما در واقعیت بیش‌تر به‌ علت ترس رضاشاه از قدرت او به پنج سال زندان محکوم شد و پنج ماه بعد بر اثر «حمله قلبی» درگذشت. فیروز فرمانفرما که از سال 1302 یاور و دست راست رضاشاه بود در سال 1308 به اتهام اختلاس اموال دولتی برکنار شد و پس از هشت سال تحت‌نظر ماندن در خانه‌اش، خفه شد.

سرنوشت مغضوبان رضاشاه؛ از بستری در تیمارستان تا خودکشی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روزنامه اعتماد؛ رضاشاه پس از قدرت‌یابی در اواخر دوره قاجار و به‌خصوص پس از رسیدن به پادشاهی، به ارتش مدرن خود به عنوان پایه اصلی حکومتش تکیه کرد. وی سطح زندگی افسران نظامی را به سطحی بالاتر از زندگی سایر کارکنان دولتی رساند؛ زمین‌های دولتی را به بهای کمتری به ایشان فروخت و باشگاه بزرگی را در تهران برای افسران بنا کرد.

از طرف دیگر در شرایطی که از مجلس اول تا چهارم و حتی تا حدودی پنجم، سیاستمداران مستقل برای ورود به مجلس رقابت کرده بودند از این زمان به بعد رضاشاه خود نتایج مجلس ششم تا سیزدهم شورای ملی را تعیین می‌کرد. بدین‌گونه مجلس و مشروطیت اهمیت خود را از دست دادند و به نهادی بی‌خاصیت تبدیل شدند که تنها پوسته‌ای از قانون اساسی را دربر داشت و خیال رضاشاه از بابت مجلس به‌قدری آسوده بود که نیازی برای تاسیس مجلس سنا هم احساس نمی‌کرد.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *