خبرها حکایت از برنامه ریزی دولت چهاردهم برای به جریان انداختن «پرونده مسکوت مانده FATF» در مجمع تشخیص مصلحت دارد، پرونده ای که پزشکیان در ایام انتخابات بارها بر ضرورت تعیین تکلیف کردن آن برای کمک به اقتصاد کشور تاکید کرده بود.
به گزارش کاویان گلد، «پزشکیان باید در دولت چهاردهم پرونده FATF را از حالت مسکوت درآورد و به جریان بیاندازد» این جملهای است که طی هفته های گذشته، بر سر زبانها افتاده و روز به روز بیشتر بر اهمیت آن افزوده میشود. FATF یا همان گروه ویژه اقدام مالی است که اکثریت کشورهای دنیا به جز چند کشور انگشت شمار، به آن پیوستهاند و کارویژه آن، رصد داد و ستدهای مالی کشورها برای جلوگیری از تامین مالی تروریسم، پولشویی و در کل جرائم مالی است.
ماجرای FATF سالهاست که مانند یک زخمِ باز مانده است؛ ایران در سالهای پس از برجام برای نخستین بار از لیست سیاه خارج شد و به لیست خاکستری رفت تا کره شمالی در لیست سیاه تنها بماند. اما با نامشخص ماندن تکلیف دو لایحه از لوایح چهارقلوی FATF، ایران باز هم به لیست سیاه بازگشت. دو لایحه پالرمو (مقابله با جرائم سازمان یافته) و کنواسیون CFT (مقابله با تامین مالی تروریسم) پس از تصویب در مجلس دهم از سوی شورای نگهبان رد شد و با اصرار مجلس بر مصوبهاش، به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت که از سالهای ۹۷-۹۸ تاکنون همچنان بلاتکلیف مانده است.