سد ماملو روزگاری نماد مدیریت منابع آبی بود،امروز، با تنها ۱۵ درصد ظرفیت پرشده و روایتگر بحرانی است که خشکسالی و سوءمدیریت بر سر منابع آبی آوردهاند.
به گزارش خبرآنلاین،در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی تهران، جایی که رودخانه جاجرود و دماوند به هم میپیوندند، سد ماملو روزگاری نماد مدیریت منابع آبی بود. این سد خاکی با مخزنی به ظرفیت ۲۵۰ میلیون مترمکعب، قرار بود آب شرب و کشاورزی شهرهای پاکدشت، ورامین، قرچک و جنوب تهران را تأمین کند، اما امروز، با تنها ۱۵ درصد ظرفیت پرشده، سد ماملو نهتنها نگهبان آب نیست، بلکه روایتگر بحرانی است که خشکسالی و سوءمدیریت بر سر منابع آبی آوردهاند.
مهر در خبری نوشت:سد ماملو، که در سال ۱۳۸۶ آبگیری اولیه خود را آغاز کرد، زمانی در سال ۹۴ به اوج ظرفیت خود رسید و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب را در خود جای داد، اما امروز، سطح آب آن به حدود ۳۷.۵ میلیون مترمکعب کاهش یافته است، یعنی تنها ۱۵ درصد ظرفیت مخزن، به گفته یکی از کارشناسان محلی که در سال ۹۴ از سد بازدید کرده بود: آن زمان سطح آب چنان بالا بود که حس میکردیم این سد برای همیشه تشنگی را از این منطقه دور نگه میدارد. حالا ببینید سطح آب کجاست. واقعاً باید حواسمان به مصرف باشد.
سرانه مصرف مردم در جنوب شرق تهران ۲ برابر استاندارد کشوری است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران، با ارائه آمار تکاندهندهای، وضعیت مصرف آب در این منطقه را تشریح کرد و به خبرنگار مهر گفت: استاندارد مصرف آب در کشور ۱۳۰ لیتر در روز به ازای هر نفر است، اما در جنوب شرق استان تهران، سرانه مصرف به حدود دو برابر این مقدار میرسد.
علی منصور بقایی افزود: اگر هر نفر روزانه ۲۰ لیتر کمتر مصرف کند، در ۳۰ روز میتوانیم معادل حجم فعلی مخزن سد ماملو صرفهجویی کنیم.
این اظهارات نشاندهنده شکاف عمیق بین الگوی مصرف بهینه و رفتار واقعی شهروندان است، بقایی هشدار داد، با ادامه این روند، جنوب شرق تهران بهویژه در ماههای گرم پیشرو با بحران جدی آب مواجه خواهد شد.