ابتلا به سرطان روده بزرگ درحال افزایش است.
به گزارش خبرآنلاین، روندی خطرناک سرطان کولورکتال (روده بزرگ) که زمانی مختص افراد مسن بود، اکنون در حال شیوع در میان افراد جوان به خصوص در سنین ۲۰ سالگی است و تعداد موارد تشخیص آن در افراد زیر ۵۰ سال در ایالات متحده و سراسر جهان همچنان در حال افزایش است.
به گزارش یورونیوز، مطالعات نشان میدهند که جوانان نسل هزاره که بین سالهای ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶ متولد شدهاند، دو برابر بیشتر از افرادی که در سال ۱۹۵۰ متولد شدهاند در معرض خطر ابتلا به سرطان کولورکتال هستند.
این سرطان در میان مردان جوان کشندهترین نوع از سرطان است. بر اساس اطلاعات منتشر شده در وبسایت موسسه ملی سرطان، برای زنان جوانتر، سرطان کولورکتال بعد از سرطان سینه و ریه سومین سرطان کشنده محسوب میشود.
متخصصان هنوز به طور کامل از دلایل افزایش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در افراد جوان مطمئن نیستند. به گفته دکتر رابین مندلسون، متخصص گوارش، ژنتیک نقش مهمی ایفا میکند، اما این بیماری در بیمارانی که هیچ سابقه خانوادگی ندارند نیز مشاهده میشود. وی افزود که افزایش چاقی ممکن است یکی از دلایل این مشکل باشد، اما برخی از بیماران جوان حتی گیاهخوار هستند یا به شدت ورزش میکنند.
با این حال، شواهد زیادی نشان میدهد که رژیم غذایی ناسالم که شامل غذاهای فوقفرآوریشده، گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی مانند ژامبون، بیکن، سوسیس و هات داگ است، به همراه کمبود میوهها و سبزیجات تازه، میتواند در ابتلا به سرطان روده بزرگ در سنین پایین تاثیرگذار باشد.