مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: ۲۰۰ مدرسه در اصفهان، فلاورجان و برخوار تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته است. پایش ایمنی انجام شد و ۴۲ مدرسه که خطرپذیر بودند تخلیه شدند.
به گزارش خبرآنلاین،منصور شیشهفروش؛ مدیرکل مدیریت بحران اصفهان اظهار کرد: به دلیل خشکسالیهای شدید اکنون ۱۰۰ درصد از مساحت استان اصفهان درگیر خشکسالی است؛ رودخانه زایندهرود خشک است و ۳۶۰ روستا با تانکر آبرسانی میشوند.
ایلنا در خبری نوشت:او ادامه داد: چندین سال است که کمبود منابع آب، خشکی زاینده رود، کم بارشی و همچنین عدم اجرای مدیریتی یکپارچه در رودخانه زاینده رود باعث شده که بارگذاری بیش از حد در حوضه زایندهرود اتفاق بیفتد. یعنی علت ۵۰ درصد از خشکی رودخانه طبیعی بهخاطر کاهش بارشها در بالادست، تغییرات اقلیمی و مسائلی از این دست است.
وی ادامه داد: ۵۰ درصد باقیمانده نیز به این خاطر است که شرکت مدیریت منابع آب و مدیر حوزه زاینده رود مستقر در شرکت مدیریت آب مدیریت منابع مدیریتی یکپارچه را درکل حوضه زاینده رود اعمال نمیکند. باید از برداشتهای بیرویه در بالادست جلوگیری شود و طرحهای تأمین آب اجرا و تسریع شوند.
وی اعلام کرد: مطالعات صورت گرفته نشان میدهد از ۳۵ دشت استان، ۲۹ دشت تحت تاثیر افت آبهای زیر زمینی هستند. از این ۲۹ دشت، ۱۵ تحت تاثیر فرونشست زمین هستند؛ بهخصوص دشت اصفهان، برخوار، دشت مهیار شمالی، مهیار جنوبی، دشت اردستان، دشت کاشان، دشت فلاورجان، نجفآباد و گلپایگان.
شیشهفروش گفت: در چند سال گذشته از سازمان زمینشناسی کشور و سازمانهای نقشه برداری دعوت به عمل آوردیم، آمدند و مطالعات را انجام دادند و در همه مناطق بررسیهای لازم انجام شد. سازمان زمینشناسی نرخ فرونشست زمین را بین ۴ تا ۱۸ سانتی متر در سال تعیین کرد. اصفهان تنها استانی است که اثرات فرونشست زمین در آن تا بدنههای شهر هم آمده و به ساختمانهای مسکونی رسیده است. ما گزارشهایی از نشست زمین در اراضی کشاورزی، جادهها و بروز ترک و شکاف در ساختمانها داشتیم.