روزه، قرآن و دعا باید ما را به حرکت وادار کند

پژوهشگر علوم اسلامی گفت: دعاها باید روح ما را تغییر دهد و به حرکت وادارد؛ وقتی کسی دعا می‌کند آن دعا درخواست و اعلام نیاز فرد است مثلاً مهم‌ترین نیاز در ادعیه هدایت است و وقتی در زندگی دغدغه و اولویت ما هدایت نباشد دعا می‌خوانیم اما آن دعا در زندگی ما وارد نشده است.

روزه، قرآن و دعا باید ما را به حرکت وادار کند

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،حجت‌الاسلام امیرحسین شکیبافر، کارشناس و پژوهشگر علوم اسلامی به مناسبت ماه مبارک رمضان درباره اهمیت تهذیب و تزکیه نفس گفت: ما در یک نظام مادی متولد می‌شویم یعنی در تحول وجودی خود که از بالا به پایین آمده‌ایم به یک موجود مادی تبدیل شده‌ایم و ارتباط تنگاتنگ با ماده و جسم داریم. روح و جسم ما وحدت دارند که این وحدت نه از نوع انضمامی که دو چیز را به هم پیوند دهد بلکه حالتی مادی است و مرتبه پایین آن جسم می‌شود و مرتبه بالاتر نفس نام می‌گیرد.  

چیستی تهذیب

بنا بر روایت ایکنا، وی ادامه داد:‌ قرآن عبارتی دارد که می‌فرماید: «نَفَخْتُ فِیهِ مِنْ رُوحِی» یعنی انسان می‌تواند اسم اعظم الهی باشد و بالاترین و رفیع‌ترین مقام را به خود اختصاص دهد و برای اینکه این امکان به فعلیت برسد باید حرکت کند و این حرکت هم انتقالی نیست که از جایی به جایی حرکت کند بلکه این حرکت به معنای تحول است؛ یعنی حرکتی که همراه با تحول است و ذات انسان تحول پیدا می‌کند و موجود مادی به سمت ملک شدن پیش می‌رود که به آن سیر تهذیب گفته می‌شود. 

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *