تیمسار فلاحی: … نمیشود نام برد که اینها چه گروهی هستند. این مداخلات عموما نامرئی هستند و ریشهیابی این کار هم بسیار مشکل است و همانطور که گفتم ریشههای بیرونی زیاد دارد.
به گزارش کاویان گلد، ۱۵ روز پیش از آغاز رسمی جنگ تحمیلی، روزنامهی کیهان مصاحبهی مفصلی را با تیمسار ولیالله فلاحی جانشین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی انجام داد. فلاحی در این گفتوگو در مورد سه کانونی توضیح داد که در کار ارتش دخالت میکردند. گفتنی است او همراه با شماری دیگر از فرماندهان ارتش یک سال بعد روز ۷ مهر ۱۳۶۰ در سانحهی سقوط هواپیمای سی-۱۳۰ به شهادت رسید. مشروح گفتوگوی یادشده را که روز یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۵۹ در صفحهی ۱۵ کیهان منتشر شد در ادامه میخوانید:
آیا در کار نیروهای مسلح دخالتهایی میشود یا نه؟
در حال حاضر در کار نیروهای انتظامی و نیروهای مسلح دخالتهایی میشود. نیروهای مسلح که میگوییم شامل ارتش، شهربانی، ژاندارمری و سپاهیان پاسدار انقلاب میشود. من میپردازم به بیان آن قسمت که در کار ارتش بیشتر دخالت میشود. این دخالتها میتواند سه کانون داشته باشد:
یک کانون خارجی که از آن کانون طرحریزی میشود و این دخالتها ملهم است از آن کانون مثل آمریکا و وقتی که این دخالت در ارتش اعمال میشود به صورتی است که کسی نمیتواند باور کند ناشی از کانون سیاسی و روانی آمریکا باشد. عملیات روانی هدایتش بسیار ظریف است.
دوم یک سری کانونهای سیاسی در داخل هستند که آگاهانه و غیرمستقیم در کار ارتش دخالت میکنند. اینها بیشتر گروههای سیاسی غیرقانونی هستند و در پارهای موارد دست اینها از آستین تعدادی پرسنل ناآگاه ارتش درمیآید و سرانجام منتهی به دخالت میشود…
و یکسری دخالتها هم ناآگاهانه در داخل کشور است به وسیلهی گروههای قانونی مشروع چه در درون ارتش و چه در بیرون ارتش.
ظاهرا همهی این دخالتها رنگ دلسوزی دارد ولی در عمل میبینیم که موجب کاهش انسجام ارتش و تضعیف ارتش میشود. من مطالب را به عرض امام خمینی رهبر انقلاب و دکتر بنیصدر فرمانده کل قوا رساندم و سایر مسئولان نیروهای مسلح نیز این مطلب را به عرض امام رساندهاند و سرانجام هم تاکید امام را به صورت یک اعلامیه در همین زمینه یعنی منع مسئولان و غیرمسئولان در زمینهی دخالت در ارتش منتشر کردیم. امام تاکید فرمودند هیچ نهادی حق ندارد نهاد دیگری را تضعیف کند و یا در کار نهاد دیگری دخالت کند و همینطور که ملاحظه میکنید نوشته شده است که ارتش جمهوری اسلامی ایران تولیت آن بخش از فرمان رهبر انقلاب اسلامی ایران را که به ارتش مربوط میگردد به عهده داشته و خود را ضامن و مسئول اجرای بیقیدوشرط آن میداند و برای رفع همین مشکل سمیناری در ستاد مشترک و توسط سازمان سیاسی و ایدئولوژیک تشکیل شد و همهی مسئولان در آن شرکت داشتند و این ناهماهنگیها و تضعیف یک نهاد توسط نهاد دیگر و دخالت یک نهاد در نهاد دیگر در آن مورد بحث قرار گرفت و مقدار زیادی این نهادها به تفاهم رسیدند و اشکال عمده این است که حد و مرز ماموریت و وظایف پارهای از نهادها به طور دقیق مشخص نیست و در نتیجه این دوگانگی و بینظمی ناشی میشود از مشخص نبودن مرز وظایف. این مسئله یک مقدار کاهش پیدا کرده است ولی به این زودی هم این کار تمام نمیشود و تنها عاملی که به عنوان یک سد میتواند جلوی مداخلات عناصر رسمی و غیررسمی را بگیرد فرمان امام است و نمیشود نام برد که اینها چه گروهی هستند. این مداخلات عموما نامرئی هستند و ریشهیابی این کار هم بسیار مشکل است و همانطور که گفتم ریشههای بیرونی زیاد دارد.