«رایتل» و «مخابرات»؛ برندگان مزایده باندهای فرکانسی 5G

حمید فتاحی اعلام کرد دو شرکت خدمات ارتباطی رایتل و مخابرات ایران در مزایده‌ی واگذاری باندهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز به‌ترتیب برنده بلوک اول و دوم فرکانسی شدند.

«رایتل» و «مخابرات»؛ برندگان مزایده باندهای فرکانسی 5G

به گزارش خبرآنلاین، مزایده‌ی واگذاری باندهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز برای توسعه‌ی نسل پنجم ارتباطات (5G) برگزار شد.

حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گفت: «بر اساس مصوبه ۳۶۰-۲ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، واگذاری بلوک‌های فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز در قالب دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی از طریق مزایده انجام شد. با واگذاری این باندهای فرکانسی، توسعه نسل پنجم ارتباطات شتاب می‌گیرد.»

به گفته‌ی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ضوابط واگذاری این باندهای فرکانسی بر اساس سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، مصوب شورای عالی فضای مجازی درباره‌ی ایجاد امکان اتصال کاربران با استفاده از فناوری‌های نسل جدید ارتباطی و به‌منظور توسعه‌ی شبکه ارتباطی سیار کشور تدوین و تصویب شده است.

به نقل از زومیت، اپراتورهای برنده مزایده موظف هستند به‌صورت تدریجی امکان دسترسی کاربران را به نسل پنجم ارتباطات سیار (5G) فراهم کنند. تعهد امکان دسترسی به 5G از سال ۱۴۰۴ به‌صورت سالانه در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مشخص شده است.

پیش از این، شرکت خدمات ارتباطی رایتل ارتباطات نسل پنجم (5G) را ارائه نمی‌داد و به‌نظر می‌رسد حالا با به‌دست آوردن این امتیاز و برنده شدن در مزایده‌ی باندهای فرکانسی، به میدان رقابت با دو اپراتور همراه دیگر بازگردد.

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (X) درباره‌ی این مزایده نوشت: «با انجام مزایده، واگذاری فرکانس‌های ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فرکانس‌های توسعه 5G، مسیر توسعه اینترنتِ بسیار سریع و به‌روزِ ثابت و سیار با شتاب زیاد آغاز می‌شود و انشاءالله مردم و کسب‌وکارها به‌زودی از آن بهره‌مند خواهند شد.»

بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت هم در پستی اضافه کرد: «باند فرکانسی ۳٫۶ الی ۳٫۸ گیگاهرتز یکی از محدوده‌های کلیدی برای توسعه شبکه‌های 5G به لحاظ پوشش و سرعت است. واگذاری این باند به اپراتورهای سیار اقدام مهمی در راستای توسعه 5G در کشور و تحول در کیفیت دسترسی مردم به اینترنت است. اگرچه ضریب نفوذ گوشی‌های مجهز به 5G در ایران بین ۲۰-۲۵ درصد هست، بدون شک تسریع در توسعه شبکه 5G در مناطق پرتراکم شهری بار شبکه‌های 4G اپراتورها را سبک‌تر خواهد کرد.»

۵۸۵۸

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *