بزرگنیا و قندچی به وسیلهی گلولهای که به بدنشان اصابت کرده بود و شریعت رضوی بر اثر ضربت شدید سرنیزه به پایش درگذشت.
ایراندخت خوانساری: صبح روز دوشنبه ۱۶ آذر ۳۲ به دنبال عادیسازی روابط ایران و انگلستان و گشایش سفارت این کشور در ایران و نیز انتشار خبر مسافرت قریبالوقوع نیکسون معاون وقت رئیسجمهوری آمریکا به ایران گروهی از جوانان هوادار نهضت مقاومت ملی و طرفدار دولت ملی دکتر مصدق که به دنبال کودتای آمریکایی انگلیسی ۲۸ مرداد سقوط کرده بود، دست به سخنرانی اعتراضی در دانشگاه تهران و پخش اعلامیه زدند که در پی آن و با ورود ماموران انتظامی به دانشگاه کار به تشنج و درگیری کشید و سه دانشجو به نامهای مصطفی بزرگنیا، احمد قندچی و مهدی شریعترضوی به شهادت رسیدند.
اعلامیه فرمانداری نظامی تهران
فرمانداری نظامی تهران عصر همان روز طی اعلامیهای که در روزنامهی اطلاعات منتشر شد ماجرا را اینطور توجیه کرد:
«مقارن ساعت ده و ربع بامداد امروز از طرف عدهای از دانشجویان تظاهراتی در دانشکدهی علوم صورت گرفت که بلافاصله مامورین فرمانداری نظامی متظاهرین را متفرق ساختند و سیزده نفر از دانشجویان را دستگیر کردند. پس از آن در حوالی دانشکدهی فنی نیز از طرف چند تن از دانشجویان منتسب به احزاب چپ تظاهراتی انجام شد و چون تظاهرکنندگان با اخطار مامورین انتظامی متفرق نشدند و در برابر مامورین مقاومت میکردند بر اثر تیراندازی مامورین سه نفر مجروح شدند و هفده نفر هم دستگیر گردیدند. گلوله به سینه و ران مجروحشدگان اصابت کرده و جمعا ۳۰ نفر در دانشگاه دستگیر شدهاند. پس از تظاهرات مزبور وضع دانشگاه آرام گردید و مامورین انتظامی بر اوضاع آنجا مسلط شدند.»
همچنین یک مقام مسئول فرماندار نظامی تهران دربارهی این تظاهرات به خبرنگار اطلاعات (۱۶ آذر ۳۲) گفت: «امروز عدهای از عناصر اخلالگر که منسب به حزب منحلهی توده بودند به دانشگاه رفته و عدهای از دانشجویان را مجبورر به تظاهرات نمودند و در حال دستهجمعی به مامورین فرمانداری نظامی محافظ دانشگاه که مسلط بر اوضاع بودند حمله کرد قصد ربودن اسلحهی آنها را داشتند و مامورین نیز اقدام به تیراندازی نمودند.