از امام حسین(ع) نقل شده که امام علی(ع) به او وصیت کرد که دعای جوشن کبیر را حفظ کند و آن را بر کفن او بنویسد و به دیگران نیز تعلیم دهد.
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، جوشن کبیر دعایی منقول از پیامبر اکرم(ص) در ۱۰۰ بند، حاوی ۱۰۰۱ نام و صفت خداوند است. این دعا را جبرئیل به پیامبر اسلام(ص) در یکی از جنگها برای در امان بودن از آسیبهای جنگ آموزش داد. این دعا را کفعمی در المصباح و البلد الامین نقل کرده و علامه مجلسی در بحار الانوار و شیخ عباس قمی نیز در مفاتیح الجنان به نقل از کفعمی ذکر کردهاند.
به نقل از ویکی شیعه، در روایات برای این دعا فضیلتهای متعددی ذکر شده است؛ از جمله در امان خدا بودن. در برخی روایات به نوشتن این دعا بر روی کفن سفارش شده است. علامه مجلسی در زاد المعاد، براساس برخی روایات، خواندن این دعا را از اعمال شبهای قدر ذکر کرده است. جوشن کبیر از دعاهای مشهور و رایج میان شیعیان ایران است و معمولاً در مراسم شبهای قدر به صورت گروهی خوانده میشود. شرحهایی بر دعای جوشن کبیر نوشته شده که مشهورترین آنها شرح ملا هادی سبزواری به نام شرح الاسماء است.
بنا بر روایتی، هر کس دعای جوشن کبیر را هنگام خروج از خانه بخواند، خدا او را حفظ میکند و ثواب بسیار به او میدهد و هرکس آن را بر کفنش بنویسد از عذاب قبر مصون میماند و هرکس آن را اول ماه رمضان بخواند، خدا به او درک فضیلت شب قدر را روزی میدهد و هر کس آن را سهبار در این ماه بخواند، در طول زندگیاش در امان خدا قرار میگیرد و بهشت بر او واجب و آتش جهنم، حرام میشود. از امام حسین(ع) نقل شده که امام علی(ع) به او وصیت کرد که این دعا را حفظ کند و آن را بر کفن او بنویسد و به دیگران نیز تعلیم دهد.
به گفته علامه مجلسی در زاد المعاد، در برخی روایات نقل شده که این دعا در شبهای قدر، ۱۹، ۲۱ و 23 رمضان خوانده شود. شیخ عباس قمی در مفاتیحالجنان نیز به پیروی از علامه مجلسی، خواندن این دعا را یکی از اعمال شبهای قدر ذکر کرده است.
دعای جوشن کبیر را کفعمی در المصباح و البلد الامین و علامه مجلسی در بحار الانوار و شیخ عباس قمی نیز در مفاتیح الجنان به نقل از کفعمی نقل کردهاند.