درباره شریعتی؛ در دام زمان پریشی نیفتیم

اگر می‌خواهیم درباره افراد داوری کنیم بدون افتادن در دام «زمان‌پریشی» آنان را در زمان خودشان با هم مقایسه کنیم. و الا حرف‌هایی در سخنان ارسطو هم پیدا می‌شود که کودک کلاس اولی امروز هم به آن می‌خندد. ولی ارسطو همچنان و چون همیشه در قله است.

درباره شریعتی؛ در دام زمان پریشی نیفتیم

گروه اندیشه: در گزارش کانال تلگرامی «باشگاه روزنامه نگاران ایران » ، آخرین جلد هفته نامه تجارت فردا، به  نظر خواهی گذاشته شده است. به گزارش  خبرگزاری خبرآنلاین، باشگاه از مخاطبان  خود  خواسته  است  که « نظر خودتان را درباره این جلد هفته‌نامه تجارت فردا با ما در میان بگذارید. آیا اساسا می‌توانیم چهره‌های متفکر سابق را دست‌کاری کنیم یا تیترهای جنجالی درباره آنها بزنیم یا نه؟»

 

در ادامه پاسخ عباس عبدی  روزنامه نگار  و فعال سیاسی را می خوانید که دیدگاه خودش را در ارتباط با سوالات باشگاه نوشته است. یادداشت او به شرح زیر است: 

  پاسخ مهندس عباس عبدی به پرسش باشگاه روزنامه‌نگاران درباره جلد هفته‌نامه تجارت فردا

۱- موافق ایده‌ها و گزاره های مرحوم شریعتی نیستم و از اواسط دهه ۶۰ بکلی از آن فاصله گرفتم، ولی او را در ظرف زمانی خودش می‌فهمم.

۲- از حیث این که هر نشریه‌ای حق دارد در چارچوب عرف و قانون، ایده‌ها و نظراتش را منعکس کند از حق آزادی رسانه دفاع می‌کنم.

۳- فارغ از این حق آزادی، معتقدم استفاده از آن باید منصفانه و اخلاقی باشد. از این رو چنین برداشتی از شریعتی را اخلاقی و مطابق واقعیت او نمی‌دانم و مهمتر از آن بازتاب دادن این ایده را؛ در حالی که بطور قطع نمی‌توان چنین کاری را در حق بسیاری دیگر کرد، عملی منصفانه و حرفه‌ای نمی‌دانم. ولی در نهایت منعی هم برای این کار نمی‌بینم. باید عادت کرد چه بسا دیر یا زود نوبت به همه برسد.

۴- نمی‌دانم فعالان و نظریه‌پردازان امروز چند سال دیگر زنده خواهند بود که شاهد ارزیابی تاریخی از عملکرد خود باشند.

۵- مسأله شریعتی مسأله فرد نیست. کسانی هم که در آن زمان کمونیست بودند بعدا فرصت تغییر نظر را پیدا کردند. فقط تفاوت شریعتی و امثال او این بود که عمر بیشتری نکردند. رقم خوردن این تفاوت دست کسی نیست. اگر می‌خواهیم درباره افراد داوری کنیم بدون افتادن در دام «زمان‌پریشی» آنان را در زمان خودشان با هم مقایسه کنیم. و الا حرف‌هایی در سخنان ارسطو هم پیدا می‌شود که کودک کلاس اولی امروز هم به آن می‌خندد. ولی ارسطو همچنان و چون همیشه در قله است.

216216

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *