خیلی از والدین تصور میکنند اگر به فرزندانشان شان روزانه مکملهای ویتامینی بدهند هم آنها را در برابر ابتلا به بیماریها ایمن میکند و هم اینکه سلامتشان تضمین میکند.
پونه شیرازی:جالب است بدانید که دادن مکمل ویتامینی به کودکان بهصورت عمومی ضروری نیست، مگر اینکه در شرایط خاص و با تشخیص پزشک تجویز شود.کمااینکه کودکی که رژیم غذایی متنوع، سالم و متعادل دارد، معمولا تمام ویتامینها و مواد معدنی مورد نیازش را از غذا دریافت میکند.اما دادن خودسرانه مکملها به کودکان چه عوارضی را بدنبال دارد؟
دکتر علی فرجی، متخصص کودکان و عضو هیات مدیره انجمن پرشکان کودکان با تاکید بر اینکه بعد از ۲ سالگی هیچ قاعدهای برای مصرف مکملها در کودکان نداریم مگر آنکه ضرورتی بدلیل کمبود برخی ویتامینها در بدن کودک وجود داشته باشد میافزاید: دقت کنید که مصرف خودسرانه ویتامینها برای کودکان با عوارضی همراه است. ازجمله مصرف زیاد ویتامین A میتواند عوارض چشمی برای کودک داشته باشد.
این متخصص ادامهمیدهد:همچنین مصرف زیاد ویتامینD میتواند تهوع و بیاشتهایی بدهد.مصرف زیاد زینک و منیزیم هم با عوارضی برای کودک همراه است. بنابراین بهیچ عنوان به فرزندانتان بدون تحویز پزشک ویتامین ندهید.