دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده، از بحران جدی در بازار سیمان خبر داد و گفت: افزایش بیرویه قیمت سیمان و کاهش عرضه آن، رکود بخش مسکن را سنگینتر میکند.
به گزارش خبرآنلاین، محمدحسین رئیسی در نشست خبری اظهار کرد: بر اساس آمار بورس کالا در یک ماه اخیر، قیمت سیمان تقریباً دو برابر شده و میزان عرضه آن به نصف کاهش یافته است. در بازار آزاد، هر تن سیمان تا ۵ میلیون تومان نیز به فروش میرسد.
تسنیم در خبری نوشت:وی ادامه داد: این در حالی است که هنوز فصل گرم سال آغاز نشده، اما بسیاری از کارخانههای تولید بتن بهناچار تعطیل شدهاند. سایر واحدها نیز با ظرفیت یکسوم یا یکچهارم در حال فعالیت هستند و در صورت تداوم این وضعیت، بهزودی آنها نیز تعطیل خواهند شد.
وی کمبود برق و سهمیهبندی آن را از دیگر عوامل موثر در این بحران دانست و گفت: سهمیه برق صنایع کاهش یافته و این مسئله تولید را با اخلال جدی مواجه کرده است.
رئیسی با استناد به آمار برخی کارخانههای بزرگ سیمان گفت:تولید سیمان شاهرود در فروردین ماه ۲۰ هزار تن بود که اکنون به ۸ هزار تن کاهش یافته است.سیمان ساوه از ۲۵ هزار تن به ۹ هزار تن رسیده،فیروزکوه از ۱۵ هزار تن به ۷۵۰۰ تن و سیمان شمال از ۱۵ هزار تن به ۷ هزار تن کاهش یافتهاند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده با بیان اینکه این کاهش چشمگیر تولید زنگ خطری جدی برای صنعت ساختوساز است با اشاره به به سوءاستفاده از کدهای بورسی توضیح داد: در حال حاضر، نسبت ورود و خروج برای کدهای بورسی رعایت نمیشود. برخی افراد سیمان را چند ماه پیش با قیمت پایین خریداری کردهاند، اما آن را از کارخانه خارج نکردهاند. اکنون قصد دارند همان محموله را با قیمت چندبرابری وارد بازار کنند.
به گفته رئیسی، طبق قانون، باید ۸۰ درصد سیمان خریداریشده از بورس، ظرف یک هفته از کارخانه خارج شود، اما این قانون رعایت نمیشود.
وی همچنین تاکید کرد: در گذشته برای دریافت کد بورسی باید مجوزهای لازم ارائه میشد، اما اکنون هر فردی میتواند بهراحتی کد بگیرد و خرید انجام دهد. این روند باعث جولان دلالان در بازار شده و سال “سرمایهگذاری در تولید”، به سال “تسلط واسطهگران” تبدیل شده است.