روایتی از سیدمحمد میرمحمدصادقی من نامهای بهعنوان رئیس شیلات خدمت امامخمینی نوشته بودم تا ایشان در جریان چگونگی تشکیل شیلات قرار داشته باشند. حضرت امام بعد از دریافت و مطالعهی آن در حاشیهی آن نوشته بودند: طبق نظر کارشناسان متعهد اقدام بشود. بعد از دریافت نظر امام سوال این بود که کارشناس متعهد یعنی چه؟ یعنی نمازشب بخواند، انقلابی و مبارز باشد؟ بالأخره از حضرت امامخمینی دربارهی واژهی متعهد سوال شد. ایشان فرموده بودند: «متعهد، یعنی کارشناسی که به علم خیانت نکند. یعنی راجعبه موضوعی علمی دروغ نگوید».
به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، یکی از شخصیت های تاریخ معاصر که به دلیل حضور در مبارزات سیاسی و همچنین فعالیت های اجتماعی اقتصادی منشأ اثرات زیادی بود مهندس سیدمحمد میرمحمدصادقی است. وی در زندگی خود تجربیات زیادی در زمینه های گوناگون داشت. جلوگیری از انحرافات و بدعت های دینی، پیوستن به صف مبارزین در حزب ملل اسلامی، مجاهدت در راه برقراری حکومت اسلامی و تحمل ۸ سال اسارت در زندان های رژیم شاه، گوشه ای از فعالیت های اوست. او که پس از انقلاب اسلامی، تحقق آرمان ها و آرزوهایش را در تثبیت جمهوری اسلامی جستجو می کرد، بارها در پست هایی چون وزارت کار، معاونت وزارت کشاورزی در امور شیلات و مدیریت شرکت شاهد به خدمت پرداخت و منشأ آثار متفاوتی بود. آنچه در ادامه می آید روایت وی از دوران تصدی معاونت شیلات وزارت کشاورزی است که در کتاب خاطرات او به نام «فریادی در تاریکی»، توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.
بنابر روایت پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، یکی از اقداماتی که در دوران حضور در شیلات انجام دادم و تا انتها آنرا به پیش بردم و موفق به اثبات آن شدم، بحث حلّیت خاویار بود. این مسئله در آن مقطع زمانی واقعاً کار شجاعانهای بود و به این خاطر است که میتوانم بگویم حلّیت خاویار در جمهوری اسلامی به نام من ثبت شده است و من آنرا از افتخارات خود میدانم.