خانواده‌های اتیسم در تجمع اعتراضی: افزایش حقوق کارمندان ۲۵ تا ۳۰ درصد، هزینه‌های توانبخشی اما ۱۱۰ درصد افزایش یافته است

خانواده‌های اتیسم در تجمع اعتراضی روز گذشته خود مقابل ساختمان مجلس افزایش ۱۱۰ درصدی تعرفه خدمات توانبخشی را ناعادلانه دانستند.

خانواده‌های اتیسم در تجمع اعتراضی: افزایش حقوق کارمندان ۲۵ تا ۳۰ درصد، هزینه‌های توانبخشی اما ۱۱۰ درصد افزایش یافته است

رویا بابائی: جمعی از خانواده‌های اتیسم روز گذشته در اعتراض به افزایش ۱۱۰ درصدی تعرفه خدمات توانبخشی در تهران مقابل ساختمان مجلس و سایر شهرها دست به تجمع اعتراضی زده و با ناعادلانه خواندن‌ افزایش ۱۱۰ درصدی تعرفه خدمات توانبخشی، خواهان تعدیل سریع‌الوقوع قیمت‌ها شدند.

آنها می‌گویند: با افزایش ۱۱۰ درصدی تعرفه خدمات توانبخشی هزینه جلسه نیم‌ ساعته کادرمانی از ۳۱۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان افزایش یافته و این اتفاق در شرایطی که حقوق کارمندان تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش داشته است منطقی نیست.

نیایش شاهین، فعال حوزه اتیسم و مادر یک کودک اتیستیک که فراخوان تجمع اعتراضی دیروز خانواده‌های اتیسم را اعلام و هماهنگ کرده، گفت: خانواده‌های دارای فرزند اتستیک در همه شهرها از جمله تهران، ساری، بندرانزلی و حتی در برخی شهرها با یک نفر دست به اعتراض زدند تا صدای مظلومیتشان را به گوش مسئولان برسانند.

او ادامه داد: مهم‌ترین و جدی‌ترین مطالبه ما تعدیل هزینه‌هاست. تعرفه خدمات توانبخشی هرچه سریعتر باید تعدیل شود. سلامت و درمان بچه‌های ما گروگان ثروت‌اندوزی عده‌ای بی‌خبر از شرایط جامعه نیست.

شاهین بیان کرد: در شرایطی که افزایش حقوق کارمندان ۲۵ تا ۳۰ درصد است چگونه هزینه‌های توانبخشی ۱۱۰ درصد افزایش یافته؟ این چه نوع عدالتی است که هزینه درمان بچه‌های ما را ۴ الی ۵ برابر درآمد والدین‌شان افزایش می‌دهد؟

این مادر دارای فرزند اتستیک با بیان این مطلب که هزینه های توانبخشی در اردیبهشت ماه حتما باید تعدیل شود وگرنه بچه‌های ما دیگر نمی‌توانند خدمات توانبخشی بگیرند، گفت: باید مشخص شود که چه کسانی این قیمت‌گذاری را انجام می‌دهند که خانواده را نمی‌بینند و نمی‌دانند که برخی از بچه‌های اتیسم نظر روانپزشک در هفته دست‌کم ۶ جلسه کاردرمانی و ۴ جلسه گفتار درمانی نیاز دارند و چگونه قرار است از عهده این هزینه‌ها برآیند؟

وی تأکید کرد: با این تعرفه‌ها خانواده‌ها قطعاً نمی‌توانند روند درمان فرزندان خود را انجام دهند اما ما تا زمانی که خواسته‌هایمان محقق نشود همراه فرزندان به تجمعات خود ادامه خواهیم داد تا ثابت کنیم چقدر تحت فشار هستیم و چقدر این روند ناعادلانه است.

شاهین افزود: در حال‌حاضر هم وزارت بهداشت به ما قول همکاری داده و هم در طول تجمع چند نماینده مجلس به ما قول دیدار با آقای قالیباف را دادند اما امیدورام اینها حرف نباشد و در عمل‌ شاهد تحول و عملگرایی و تعدیل هزینه‌ها باشیم.

یکی از پدران دارای فرزند اتیسم با اشاره به نقش کم‌رنگ بیمه در حمایت از هزینه‌های درمانی طیف اتیسم، ورود دولت به مسأله و ایجاد سازوکار پوشش‌دهی هزینه‌های توانبخشی توسط بیمه‌ها را به‌عنوان دومین مطالبه خانواده‌های اتیسم مطرح کرد.

وی افزود: با افزایش ۱۱۰ درصدی هزینه‌ها و عدم حمایت بیمه از درمان اتیسم کاملا پیداست که دولت کودکان اتیستیک و خانواده‌هایشان را به حال خود رها کرده است. مگر می‌شود در یک کشور برای حمایت از یک گروه بی‌نهایت آسیب‌پذیر هیچ فکری نشود؟ مگر می‌شود یک گروه اجتماعی دردمند را به حال خود رها کرد؟ 

اتیسم، گناه نیست

تجمع‌کنندگان روز گذشته همچنین اعلام کردند: از دولت و نهادهای فرهنگی می‌خواهیم تا با آموزش عمومی، نگاه ترحم‌آمیز به طیف اتیسم را به درک و پذیرش تبدیل کند. چرا که اتیسم‌ شرم، گناه یا تنهایی نیست اگر مسئولان کنار خانواده‌ها باشند.

آنها در پایان تأکید کردند: ما مادران و پدرانی خسته‌ایم، صدای ما خاموش نمی‌شود. ما به‌خاطر فرزندانمان تا آخر ایستاده‌ایم و سکوت نخواهیم کرد تا فرزندانمان مانند بقیه حق زندگی پیدا کنند.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *