نماینده ولیفقیه در استان سمنان«حُسن خلق» را عامل مهمی در اثرگذاری تعلیم و تربیت دانست.
به گزارش کاویان گلد استان سمنان؛حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی مطیعی در نشست هماندیشی با اساتید دانشگاه ملی مهارت استان سمنان با موضوع «شاخصهای معلمی از نگاه قرآن و روایات»، ضمن گرامیداشت مقام معلم و تبریک میلاد باسعادت امام رضا(ع) گفت: این ایام که به «چله موسوی» شناخته میشود فرصت ارزشمندی برای اصلاح رابطه با پروردگار متعال و توجه بیشتر به عبادت و خودسازی است.
وی با اشاره به آیه ۱۵۹ سوره آلعمران بیان داشت: خداوند به پیامبر اکرم(ص)فرمود: رحمت و لطف پروردگار شامل حال تو شد تا در مواجهه با آنان نرم خوی شوی، چراکه در غیر این صورت اگر تندخویی میکردی، مردم از اطراف تو پراکنده میشدند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان سمنان «حُسن خلق» را عامل مهمی در اثرگذاری تعلیم و تربیت دانست و افزود: خداوند در ادامه آیه فوق به پیامبر اکرم(ص) فرمود پس از آنان درگذر و برای آنها طلب آمرزش کن.
مطیعی با اشاره به اهمیت مقام معلم در آموزههای دینی افزود: شهید مرتضی مطهری شخصیتی ممتاز است که تمام مطالب و آثار ایشان به تائید امام خمینی(ره) رسیده است و مطالعه آثار شهید مطهری بسیار مفید و کاربردی است.
وی تصریح کرد: در قرآن کریم، خداوند متعال و سپس پیامبران و بهویژه نبی مکرم اسلام(ص) معلمان انسان معرفیشدهاند.
خطیب جمعه سمنان با یادآوری آیه ۱۶۴ سوره آلعمران گفت: بر اساس این آیه خداوند بر انسان منت نهاد، یعنی نعمتی بزرگ را به مؤمنین عطا فرمود که فردی مانند دیگر انسانها به پیامبری مبعوث شود که آیات خدا را بر آنان بخواند و قلب آنها را پاکیزه کند و کتاب و حکمت را به آنها بیاموزد.
وی با تأکید بر تقدّم تزکیه بر تعلیم در قرآن کریم اظهار داشت: خداوند در بخشی از آیه ۱۵۱ سوره بقره نیز میفرماید پیامبر اکرم(ص) به شما چیزی آموخت که نمیتوانستید آنرا یاد بگیرید.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، ابتکار عمل و نوآوری در علم را یکی از دیگر آموزههای قرآنی در خصوص تعلیم و تعلّم عنوان کرد و گفت: این موضوع در قرآن کریم با عنوان «اقتباس» مطرحشده که بیانگر اهمیت بازآفرینی علم و خلاقیت در بهرهگیری از آن است.
وی با تمجید از فعالیتهای علمی و آموزشی دانشگاه ملی مهارت بیان داشت: نیازسنجی که منجر به کاربردی شدن دروس و رشتههای تحصیلی شده است از ویژگی های بارز و ارزشمند این دانشگاه است.
امامجمعه سمنان بابیان اینکه علم ابعاد غیرمادی و معنوی نیز دارد، گفت: بر اساس آیات قرآن کریم، تزکیه و طهارت قلبی زمینهساز دریافت علم از سرچشمه تمام علوم یعنی پروردگار متعال است.
نماینده ولیفقیه در استان با تأکید بر اینکه علم از جنس نور است، خاطرنشان کرد: خداوند، علم را به انسانهای سعادتمند الهام میکند و از قلب انسانهای شقی دریغ میدارد.
تقدیر از اساتید برتر دانشگاه، بیان نظرات توسط اساتید دانشگاه، حضور در سلفسرویس دانشگاه و همنشینی با اساتید و دانشجویان و نیز بازدید از سایر بخشهای این دانشگاه، از دیگر برنامههای حضور نماینده رهبر معظم انقلاب در استان سمنان در دانشگاه ملی مهارت استان بود.
*** گفتنی است در ابتدای این مراسم رئیس دانشگاه ملی مهارت استان سمنان، ضمن خیرمقدم به میهمانان، اساتید و شرکتکنندگان در این نشست، از حضور ارزشمند نماینده محترم ولیفقیه در استان قدردانی کرد و با تبریک فرارسیدن هفته معلم، اظهار داشت : این هفته، فرصت شایستهای است برای پاسداشت زحمات بیدریغ معلمان و اساتید فرهیختهای که با عشق و تعهد در مسیر تعلیم و تربیت گام برمیدارند.
وی در ادامه با تشریح رسالت دانشگاه ملی مهارت افزود: این دانشگاه با رویکردی نوین، مأموریت دارد نیروی انسانی متخصص، مهارتمحور و متعهد را برای پاسخگویی به نیازهای بازار کار و تحولات اقتصادی کشور تربیت کند. ما در پی آن هستیم تا پیوند میان دانش نظری و مهارت عملی را تقویت کنیم و آموزش را به سمت حل مسائل واقعی جامعه سوق دهیم.
علیرضا عزالدین هفته معلم را فرصتی ارزشمند برای تکریم جایگاه رفیع معلمان و اساتید دانست و اظهار داشت : مقام معلم، تجلی علم، معرفت، اخلاق و ایثار است. معلم، نهتنها تعلیمدهنده علوم، بلکه مربی اندیشه و سازنده شخصیت نسل آینده است.
در ادامه این نشست، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ملی مهارت استان سمنان با استناد به حدیث نورانی پیامبر اکرم (ص): «العلم نورٌ یقذفه الله فی قلب من یشاء»، علم را نوری الهی دانست که خداوند متعال در دل انسانهای شایسته قرار میدهد.
حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی طهماسبی همچنین به حدیث مشهور پیامبر اسلام اشاره کردند که فرمودند: « إذا ماتَ الإنسانُ انقَطَعَ عَمَلُهُ إلاّ مِن ثَلاثٍ إلاّ مِن صَدَقَةٍ جاریَةٍ أو عِلمٍ یُنتَفَعُ بِهِ أو وَلَدٍ صالِحٍ یَدعُو لَهُ »؛ علمی که پس از مرگ نیز برای دیگران مفید باشد، یکی از باقیاتالصالحات انسان است.
وی با تأکید بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «معلمی شغل انبیاست»، تصریح کرد: این جمله نشان میدهد که رسالت معلم تنها در آموزش خلاصه نمیشود، بلکه تعلیم همراه با تزکیه و هدایت انسانها بهسوی بندگی خداوند ازجمله وظایف اصلی معلمان است.
48