دولت چهاردهم با ارادهای قوی، بار دیگر اقدام به اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی کرده است. محمدرضا فرزین امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه تأکید کرد که اجرای این سیاست در زمان مناسب میتواند به احیای اعتماد عمومی به ریال کمک کند.
آرمان زارعی: محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در سی و دومین همایش سیاستهای پولی و ارزی و در نشست تخصصی «ارتقای حکمرانی پولی و بانکی و سرمایهگذاری برای تولید»، بار دیگر بر اهمیت اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی تأکید کرد. فرزین گفت: «اگر این سیاست در زمان مناسب اجرا شود، به موفقیت خواهد رسید؛ تجربه ۷۰ کشور جهان نیز این موضوع را تأیید میکند.»فرزین تصریح کرد: «باید نگاه منفی به ریال ایران تغییر کند» و حذف صفرها گامی اساسی در راستای بازسازی اعتماد عمومی به پول ملی خواهد بود. او با تأکید بر اهمیت این اصلاح ساختاری، حذف صفر را فراتر از یک تغییر ظاهری دانست و آن را به مثابه اصلاحی در سازوکار پولی کشور معرفی کرد.
به گزارش خبرآنلاین؛ نخستین تجربه حذف صفر از پول ملی به آلمان پس از جنگ جهانی اول برمیگردد که در سال ۱۹۲۳ طی بحران ابرتورم، ۱۲ صفر از مارک آلمان حذف شد و «رنتن مارک» معرفی شد. پس از آن اتریش، مجارستان، فرانسه، هلند و کره جنوبی نیز اقدام به حذف صفر کردند. آرژانتین و برزیل چندین بار صفرهای پول خود را کم کردند اما همچنان با تورم بالا مواجهاند. روسیه، بلغارستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان نیز حذف صفر را تجربه کردهاند. ترکیه در سال ۲۰۰۵ با حذف ۶ صفر تجربهای موفق داشت. زیمبابوه و ونزوئلا علیرغم حذف گسترده صفرها نتوانستند بر بحران اقتصادی غلبه کنند.