دانشمندان موفق به شناسایی یک سیاهچاله عظیم متعلق به کیهان اولیه شدهاند که پس از بلعیدن بیش از حد اجرام اطراف خود، مدتی استراحت کرده و اصطلاحاً چرت میزند!
به گزارش خبرآنلاین، این سیاهچاله دقیقاً مانند خرسها که پس از خوردن یک ماهی بزرگ به خواب میروند، وقتی در جذب و بلعیدن اجرام زیادهروی کرد، مدتی در کهکشان میزبان خود به خواب میرود.
به نقل از دیجیاتو، تیمی بینالمللی از منجمان با هدایت دانشمندان دانشگاه «کمبریج» از تلسکوپ فضایی جیمزوب برای شناسایی این سیاهچاله استفاده کردهاند. مطالعات نشان داده است این سیاهچاله فقط ۸۰۰ سال پس از انفجار بزرگ (بیگبنگ) در کیهان اولیه شکل گرفته است.
جرم این سیاهچاله حدود ۴۰۰ میلیون برابر خورشید است؛ به همین دلیل یکی از پرجرمترین سیاهچالههایی که تاکنون تلسکوپ فضایی جیمز وب شناسایی کرده، به حساب میآید. این جرم آنقدر عظیم است که تقریباً ۴۰ درصد جرم کل کهکشان میزبانش را تشکیل داده است. در مقام مقایسه، بهتر است بدانید بیشتر سیاهچالههای نواحی اطراف کهکشان راه شیری تقریباً ۰.۱ درصد از جرم کل کهکشان میزبان خود را تشکیل میدهند.
باوجود اندازه غولپیکر این سیاهچاله، گازی که برای رشد نیاز دارد، با سرعت بسیار کمی میبلعد (برافزایش میکند)؛ حدود ۱۰۰ برابر کمتر از حد حداکثری که با محاسبات ریاضیاتی تعیین میشود. به همین سبب دانشمندان آن را سیاهچالهای غیرفعال در نظر میگیرند.