مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام اعلام کرد که تاکنون بیش از سه هزار اثر تاریخی و تمدنی در ایلام شناسایی که ۹۳۲ اثر از آنها به ثبت ملی رسیده است.
به گزارش خبرآنلاین از ایلام، به مناسبت گرامیداشت هفته میراث فرهنگی، دهلران میزبان نشست هماندیشی با حضور مدیران، مسئولان و کارشناسان بود و در این رویداد ضمن رونمایی از دستاوردهای پژوهشی، بر اهمیت حفاظت و احیای آثار ارزشمند تاریخی این شهرستان تأکید شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام، در این نشست با تاکید بر صیانت از میراث فرهنگی و غنی تاریخی شهرستان دهلران، اظهار کرد که هفته میراث فرهنگی فرصت مناسبی برای بازشناسی نقش حیاتی این میراث گرانبها در انتقال هویت و فرهنگ ملی و همچنین تجلیل از زحمات و خدمات حافظان آثار تاریخی و همافزایی مردم و مسئولان استان است.
فرزاد شریفی با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد تاریخی ایلام افزود: تاکنون سه هزار اثر تاریخی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۲ اثر در سیاهه آثار ملی کشور به ثبت رسیده و همچنین بیش از پنج هزار شی تاریخی در موزهها و مراکز استان نگهداری میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی ایلام با اشاره به جایگاه ویژه دهلران به عنوان بهشت باستانشناسی ایران بیان کرد: بررسی و شناسایی محوطههای باستانی دهلران، نصب تابلوهای بتنی راهنما برای آثار تاریخی و تهیه اطلس باستانشناسی شهرستان از جمله برنامهها و اقدامهای تازه این ادارهکل است و امیدواریم با مشارکت همگانی، بتوانیم در حفاظت از این میراث ارزشمند کوشا و موفق باشیم.
فرماندار ویژه دهلران نیز در این نشست با تبریک هفته میراث فرهنگی گفت که تا کنون ۶۰۰ اثر تاریخی با پیشینه بالای ۱۰ هزار سال در این شهرستان شناسایی شده که ۹۳ اثر از آنها در فهرست ملی ثبت شده است.
مراد یگانه آثار تاریخی، طبیعی و گردشگری دهلران را نمایشگر تمدن دیرینه این منطقه عنوان کرد و افزود: آثار تاریخی این شهرستان نقش مهمی در جذب گردشگر دارد و تداوم مرمت و حفاظت از آنها، توسعه صنعت گردشگری منطقه را به همراه خواهد داشت.
فرماندار ویژه دهلران همچنین بیان کرد: حفظ آثار تاریخی و میراث فرهنگی وظیفهای مشترک است و مشارکت مردم، سازمانهای مردمنهاد، رسانهها، دیرینهشناسان و نخبگان در فرهنگسازی و صیانت از آنها نقش تعیینکنندهای دارد.
امام جمعه دهلران نیز در این نشست با قدردانی از خدمات و زحمات پاسداران میراث فرهنگی گفت: میراث فرهنگی سند هویت و پیشینه ملت ماست و کارهای انجام شده در حفظ این آثار بسیار ارزشمند بوده است و همه باید با احساس مسئولیت، یاریگر حافظان این آثار نفیس باشیم.
حجتالاسلام سیدمحسن موسوی در ادامه بر ضرورت ایجاد موزه باستان شناسی و آثار تاریخی در شهرستان مرزی دهلران با توجه به قدمت آثار کشف شده تاکید کرد.
حجتاله عینی، مدیر میراث فرهنگی دهلران هم در ادامه گزارشی از فعالیتهای این اداره ارائه کرد و گفت که حفاظت و پاسداری از میراث فرهنگی نیازمند همکاری و مسئولیتپذیری همه اقشار است و ادامه این راه تنها با همدلی و همکاری همگانی میسر خواهد بود.
48