ایرنا نوشت: استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل و بهرهبرداری طرحهای ملی، استانی و اولویتدار استان ۵۳۰ هزار میلیارد ریال است.
جعفر مردانی در نخستین شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری در دولت چهاردهم با قدردانی از تلاشهای استاندار سابق تاکید کرد: اعضای این شورا برای توسعه پایدار استان برنامهمحور و تلاش بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به قرار گرفتن چهارمحال و بختیاری بین ۲ استان بزرگ صنعتی اصفهان و خوزستان افزود: هماکنون وضعیت استان در شرایط مطلوب نیست و باید برای توسعه و سرمایهگذاری در این خطه از ایران تلاش مضاعف شود.
مردانی به نقش و جایگاه مهم شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: این شورا در توسعه عمرانی استان و ایجاد بستر همکاری بین بخشهای مختلف نقشآفرینی میکند.
وی با اشاره به پنج کارگروه زیرمجموعه شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری یادآور شد: درخواست دارم مسوولان دستگاههای اجرایی استان قانون برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه ۱۴۰۳ را مطالعه و شرح وظایف خود را شناسایی و مطالعه کنند.
رییس شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بهرهگیری از توان فعالان بخش خصوصی در دستور کار مسوولان استان با هدف تسریع در روند توسعه پایدار است.
وی گفت: تعامل و همکاری برای جذب سرمایهگذاران بخشهای مختلف بهمنظور سرمایهگذاری در حوزههای گوناگون چهارمحال و بختیاری در دستور کار دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
مردانی تاکید کرد: مدیران دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری برای افزایش اعتبارات ملی طرحهای استان تلاش و پیگیری کنند.
وی افزود: تمامی مسوولان دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری موظفند برای عزیمت به ماموریت و یا استفاده از مرخصی با دفتر استاندار و یا معاون مربوطه استاندار هماهنگی کنند.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: میانگین رشد درآمدی استانها در سالجاری ۷۵ درصد و این رشد ر چهارمحال و بختیاری ۱۳۶ درصد است.
وی یادآور شد: مسوولان دستگاههای اجرایی رشد درآمدهای استان را در دستور کار قرار دهند و برای تحقق این مهم بکوشند.
مردانی اظهار داشت: فعالسازی کمیتههای تخصصی مرتبط با پنج کارگروه زیرمجموعه شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری ضروری و در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها الزامی است.
وی گفت: موضوع کارشناسی امور یکی از شاخصههای گفتمان و سیاستهای رییسجمهور است که در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای مورد توجه قرار میگیرد.
رییس شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری اجرایی شدن مصوبههای این شورا را ضروری دانست و تاکید کرد: تمامی مصوبههای شورای برنامهریزی و توسعه استان در دو سه سال اخیر بررسی و وضعیت اجرایی شدن یا اجرا نشدن این مصوبهها راستیآزمایی شود.
وی افزود: دستگاههای اجرایی مشارکتکننده در اس. دی. آی. (SDI) اطلاعات خود را در پنجره ملی زمین ثبت کنند.
مردانی تصریح کرد: از محل اعتبارات تجمیعی مرتبط با دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری تهیه نقشه شهرهای استان تکمیل شود.
وی یادآور شد: درآمدهای حاصل از مولدسازی برای طرحهای استانی بهرهگیری میشود و انتظار میرود مدیران دستگاههای اجرایی استان در این خصوص کمک بیشتری داشته باشند.
استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: تمامی مسوولان دستگاههای اجرایی استان برای تحقق ۱۰۰ درصدی اعتبارات از محل منابع ملی تلاش کنند.
وی با اشاره به ۱۲ طرحمهم در حوزه راهها و پروژه راهآهن چهارمحال و بختیاری گفت: امید است اعتبارات ملی این حوزه افزایش قابل توجه داشته باشد.
مردانی به نزدیک بودن دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره و تاکید کرد: تکمیل شناسنامه مالی طرحهای عمرانی و ثبت آن در سامانه منتاک با هدف افتتاح در این دهه ضروری است.
وی افزود: تمامی مدیرانکل دستگاههای اجرایی موظفند خودشان در نشستهای تصمیمساز و تصمیمگیری استان حضور داشته باشند و بدون هماهنگی به ماموریت یا مرخصی نروند.
رییس شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تمامی مدیران دستگاههای اجرایی استان موظفند در نشستهای رسمی بهموقع حضور یابد و از تاخیر برای حضور در جلسهها خودداری کنند.
مردانی یادآور شد: مردم ولینعمت ما هستند و تمامی ما مسوولان موظفیم تمامقد در خدمت مردم باشیم و با تصویب طرحهای سرمایهگذاری به افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی استان کمک کنیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در ۱۰ سال اخیر منابع عمومی استان از یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به ۵۲ هزار میلیارد ریال افزایش داشته که ۲۹ برابر رشد پیدا کرده است.
تهمتن عبداللهی تاکید کرد: سهم استان از منابع کل کشور در سال گذشته ۳۳صدم درصد و در سالجاری به ۴۵صدم درصد بود که این میزان ۱۲ صدم درصد افزایش داشته است.
وی افزود: امسال از مجموع ۵۲ هزار میلیارد ریال منابع عمومی چهارمحال و بختیاری ۴۷ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال برابر ۹۳ درصد به ادارهکل امور مالیاتی اختصاص داده شد.
عبداللهی تصریح کرد: در سالجاری باید ۵۲ هزار میلیارد ریال منابع عمومی وصول شود که تا پایان آذرماه امسال ۳۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال برابر ۸۸ درصد وصول شده است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۷۰ ملک مازاد بر نیاز هشت دستگاه اجرایی با برآورد اولیه پنج هزار و ۱۳۶ میلیارد ریال شناسایی و به کارگروه استانی مولدسازی شد.
عبداللهی اظهار داشت: سال گذشته همچنین ۶۷ ملک از ۶ دستگاه اجرایی با ارزش برآوردی چهار هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال برای ۳۸ طرح مرتبط با بسته رونق طرحهای تملک داراییهای سرمایهای استان در نظر گرفته شد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این ادارهکل ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اوراق اسلامی از محل قانون خریداری کرد.
خدایار باقری تاکید کرد: پیگیری برای چهار هزار میلیارد ریال اعتبار از محل قانون ماده ۵۶ برای هزینه در جادههای چهارمحال و بختیاری ادامهدار و تا پایان سالجاری جذب میشود.
وی افزود: تکمیل طرحهای جادههای استان حداقل به ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری در استان از خدمات آب بهرهمند است.
محمد کریمی شیاسی به ورود ۷۹۲ روستا در چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: از این تعداد ۵۳۲ روستا برابر ۸۵ درصد زیرپوشش قبوض رایانهای است.
وی با اشاره به بهرهمندی ۱۷ شهر و سه روستای از خدمات دفع فاضلاب افزود: هماکنون ۶۸.۸ درصد جمعیت شهری به شبکه جمعآوری فاضلاب متصل است.
کریمی به بهرهمندی ۴۷۸ هزار و ۷۳۹ نفر در استان از تاسیسات فاضلاب استان اشاره و تصریح کرد: از این تعداد ۴۷۶ هزار و ۹۳۵ نفر در بخش شهری و یکهزار و ۸۰۴ نفر در حوزه روستایی هستند.
وی با اشاره به تنش آبی در ۲۳ شهر و ۳۸۰ روستای یادآور شد: پنج مجتمع آبرسانی با دربرگیری ۱۰۵ روستای استان در حال ساخت است که تکمیل آنها به پنج هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال نیاز دارد.
گفتنی است، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
46